Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

HİÇ DEĞİLSE ŞU ZOR GÜNLERDE..

Bakıyorum da korona verileri sıçrama yaptığı günlerde herkes süt dökmüş kedi misali sus-pus oluyor, rakamların seyri aşağı döndüğünde ise aslan-kral hesabı pençelerini gösteriyor birbirine.. Tabi bu işin benzetmesi ama toplum olarak, insanlık olarak bu süreçten zerre ders çıkardığımızı, tüy kadar akıllanıp uslandığımızı zannetmiyorum.

Elbette doğasında yapısında var farklı düşünce yapısı lakin bu kadarı da çok ama çok fazla oluyor. Belediye meclislerimizden başkente kadar bakın siyasetçilerimize… Hiç değilse şu zamanda anlaşma, uzlaşma, paylaşma, paslaşma, ortak hareket etme, birlik, beraberlik olamaz mı?..

Dünya kasıp kavruluyor. Gözle görülmeyen bir virüs salgın halinde canlar alıyor, ekonomiler çöküyor, insanlık neyle karşı karşıya olduğunu bilmiyor. Ortalık yangın yeri. Ama yok efendim bizimkiler hala senden benden kavgası, olmadık gündemlerin tartışması, milletin aklının ucundan dahi geçmeyen işlerin hesabındalar.

Vatandaş günlerdir evinde adeta mahkum. Psikolojiler bozuk. Evden çalış da neye çalış. Üretim yok, iş yok, ticaret yok, kazanç yok, gider çok, umutlar yok… Olan tek şey varsa o da toplumsal dayanışma. Komşular kendi aralarında ve de yardımsever kurum ve kuruluşlar ile hayırsever insanlar zor gün dostu oluyor.. Tek tesellimiz var o da iyi insanımız gerçekten çok.

Öyle yerler var ki; yardımseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan muhtarlarımızın ve esnaf ile işadamlarımızın yaptığını belediyeler yapmıyor. Orada bile hala siyaset yapmaya çalışanlar var. Tabanda milletin gösterdiği dayanışma tavanda bizleri yöneten iktidarından muhalefetine tüm yetkililere örnek olmalı… Bugünler de gelir, geçer. Geriye bir tek iyilikler, güzellikler, hoş sözler kalır.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, Mübarek Ramazan Bayramı’nızı tebrik ederim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç