Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, SANCAKTEPE’DEN SESLENDİ..

Yerel seçim çalışmalarına İstanbul’da

Yerel seçim çalışmalarına İstanbul’da devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, günün önemli bir bölümünü Sancaktepe’ye ayırdı. Anadolu yakasında başka ilçelere de uğrayan Kılıçdaroğlu, Sancaktepe Adayı Özgen Nama ile birlikte akşam saatlerinde Demokrasi Caddesi üzerinde coşkulu bir miting gerçekleştirdi. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Sancaktepe markasını hep birlikte yaratacağız, bu marka bir Anadolu, Türkiye markası olacak” dedi. Özne Nama ise, 31 Mart akşamı parti rozetini il başkanına emanet edip şehirdeki herkesin belediye başkanı olacağını ifade etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında bugün İstanbul Anadolu yakasında idi. Günün önemli bir bölümünü Sancaktepe’de geçiren Kılıçdaroğlu, partisinin adayı Özgen Nama ile birlikte akşam saatlerinde coşkulu bir mitinge imza attı. Demokrasi Caddesi üzerindeki mitinge yoğun katılım vardı. Kılıçdaroğlu’ndan önce CHP’nin Sancaktape Belediye Başkan adayı Özgen Nama vatandaşlara seslendi.

“30 yıldır sizlerle birlikte Sancaktepe’de yaşayan içinizden biriyim” diyen Nama, “Sancaktepe’de ve işsizlikle mücadele etmek için, imar adaletsizliğini ortadan kaldırmak için geliyoruz. Belediye hizmetlerinin her alanında eşitsizliğin had safhada olduğunu biliyorum. Her Sancaktepeli’nin Belediye Başkanı olmak için geliyorum. Sancaktepe’de bir caddenin sağ tarafı 3 kat, öbür tarafı 7 kat olmayacak. Kooperatifçiliği öne çıkaracağız. Sütü, ekmeği taze olarak o mağazalarda alacaksınız. Yani üreticiden doğrudan tüketiciye, Ovacık Belediyesi gibi. Biz mahalleleri mahalle meclisleri ile yöneteceğiz, bir kapsayıcı bir kamu belediyeciliği yapacağız. Belediyelerin kararları mahallelerde alınacak. Her mahalleye mahalle meclisi kuracağız” dedi.

Seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; “Hep birlikte, yeniden bu ülkede demokrasiyi inşa edeceğiz, birlikte çalışacağız, sen-ben demeyeceğiz, hep birlikte Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi için mücadele edeceğiz. Biz diğerleri gibi değiliz, vatandaşlarımız arasında ayrım yapmayız. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun her insan değerlidir, başımızın üstünde yeri vardır. Onlar vatandaşları ayırmak, bölmek istiyorlar. Kavgadan kaçınacağız, herkesi seveceğiz, hizmet etmeyi bir vatanseverlik olarak düşüneceğiz. Özgen kardeşimizi dinlediniz, herkesin başkanı olacağım dedi. Eşit hizmet getirecek, Özgen Bey’den beklediğim bir şey var; bir mahallede yoksulluk varsa, fakirler varsa o mahalleye pozitif ayrımcılık yapacaksın. Onlara daha fazla hizmet götürüp yaşam standartlarını yükselteceksin” dedi.

“Herkese adil, herkese eşit, ama fakire fukaraya biraz daha eşit davranacaksın. Sizlerin oylarıyla koltuğuna oturacak ama ondan şunu isteyeceğim: Sancaktepe’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Çocuklar bizim evlatlarımız, daha iyi okullar da okuyacaklar. Gece yatarken karınları tok olacak. Normalde bir sınıfta 25-26 öğrenci olması lazım. Sancaktepe’deki okullarda neden 50 kişi var? Buranın da Kadıköy, Bakırköy gibi olma hakkı yok mu? burada da varlıklı insanlar olmamalı mı? Her şeye rağmen, bütün baskılara rağmen bunu yapacağız.

Sancaktepe’nin bir özelliği daha var, Sancaktepe’yi güçlü kılan Anadolu’dur. Sancaktepe küçük bir Anadolu’dur. Anadoludan kopup gelen burada aş iş peşinde olan yüzbinler var. Bu yüzbinler ortak bir Sancaktepe kültürü oluşturmalı. Sancaktepeli olmaktan insanlar onur ve gurur duymalı.

Asgari ücret net 2200 TL olmalı dedik. İktidar 2200 TL yapmadı, 2 tane 2, 2 tane de sıfır koyup 2020 TL yaptılar. Buradan Sancaktepe Belediyesinde çalışan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum: Ayda asgari 2200 TL maaş almak istiyorsan oyunu Özgen Nama’ya vereceksin. 1 Ocak’tan Nisan’a kadar olan farkları da ödenecek. Biz halkın partisi olarak, hiçkimsenin aşıyla işiyle uğraşmayız. Herkesin işi, aşı olsun isteriz. Özgen kardeşimiz, Sancaktepe belediye başkanı olduktan sonra hiçbir işçinin işine son vermeyecek. Onlar ürettikleri, çalıştıkları sürece onlar güvencesi ben ve Özgen Bey olacak.

AKP’li kardeşlerime sesleniyorum: Birileri her türlü hakareti yapıyor, bunlara karşı sessiz kalıyorum. Onları muhattap almak, onların diliyle konuşmak doğru değil, biz insanımızı seviyoruz. Biz Aşık Veysel’in, Mevlana’nın kültüründen geliyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Kimseyi bölmüyoruz, kimseye hakaret etmiyoruz. Bütün AKP’li kardeşlerime şunu söylemek istiyorum; Bu memlekette huzura ihtiyacımız var. Biz huzurun adresiyiz, kavganın değil. Biz bereketin adresiyiz, yoksulluğun değil. Hepinize en içten selamlarımı saygılarımı sunuyorum.

Reklamı Geç