Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLÇEDE MUHALEFET, ANAKENTTE İKTİDAR OLMANIN BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ..

Meclis üyeleriyle birlikte bölge

Meclis üyeleriyle birlikte bölge yerel basın temsilcileriyle buluşup, 31 Mart seçimlerinin üzerinden geçen 6 aylık süreci ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran, “Yaşanabilir bir kent oluşturmak adına ilçede muhalefet, ana kentte iktidar olduğumuzun bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmemize rağmen karşımızda ne yazık ki samimi bir tutum göremiyoruz” dedi.

Belediye meclis grubu ile birlikte bölge yerel basın temsilcilerine 6 aylık süreci ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran, “Siz yerel basınımızla bu tür toplantılarımız düzenli olarak devam edecek. Gerek belediye çalışmaları gerekse ilçemize ilişkin tüm konuları sizler aracılığı ile halkımızın bilgisine sunacağız” dedi. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin toplumsal hafızaya kazındığını kaydeden Başkan Kıran, “13 binden 806 bin farka çıkan sonuç değişimin başladığını gösterdi. Toplum artık değişim istiyor ve bu dalganın önünde duracak bir güç yok” dedi. Kıran, 31 Mart seçimlerinin ertesinde başlayan oy nöbetini de; “Haldun Alagaş Spor Salonu’nda günlerce süren demokrasi nöbeti bizler için adeta bir askerlik anısı oldu” dedi.

Ümraniye Belediye Meclisi’nde gerek CHP, gerekse Millet İttifakı olarak gayet uyumlu bir meclis grubu olduklarını kaydeden İbrahim Can Kıran; “Yaşanabilir bir kent oluşturma adına ilçede muhalefet, anakentte iktidar olduğumuzun bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmemize rağmen karşımızda ne yazık ki samimi bir tutum göremiyoruz. Geçen 6 meclis oturumunda 23 önerge vermişiz ve 25 yıldır Ümraniye’de bir eksiklik olan eğitim komisyonu bizim önerimizle kurulmuş. Ümraniye’de gerek kalıtsal gerekse günlük manada hem ilçe, hem de büyükşehir tarafından çözüme kavuşturulması gereken sorunlar var. İBB noktasında biz, üzerimize düşen iletişim kısmını hallediyoruz. Lakin İBB meclisinde de muhalefet AK Parti’nin bizi çalıştırmamak için elinden geleni fazlasıyla yaptığını hep birlikte görüyoruz” şeklinde konuştu.

Örnek olarak Ümraniye Meydanı projesine değinen Başkan Kıran, “Bütçe konusunda İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun borçlanma yetkisine Ak Parti destek verseydi belki de Ümraniye Meydan Projesi de bir an evvel yatırım programını alınırdı” dedi. İBB’nin Ümraniye’deki hizmet yatırımlarının başında gelen metro hattı noktasında; Ak Parti tarafından 4 yıl önce ödenek olmadığı gerekçesi ile durdurulan Göztepe Ataşehir etabının Başkan İmamoğlu döneminde finans sorununun çözülerek yeniden başlatıldığına vurgu yapan İbrahim Can Kıran; “Tüm engellemelere rağmen adım adım hepsini çözeceğiz ve İstanbullu hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacak” dedi.

Ümraniye Belediye meclisinde samimi bir karşılık göremediklerini açıklayan CHP İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran; “Örneğin stratejik plan görüşmeleri yapılırken bizi hiç muhatap almıyorlar. Oysa biz stratejik planın sadece siyasilerle değil, ilçedeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve daha geniş paydaşlarla yapılmasını istiyoruz. Hal böyle olunca da böyle bir plana ret oyu vereceğimizi şimdiden söyleyebilirim. Ümraniye’nin sorunlarının çözümüne yönelik mecliste verdiğimiz önergelere de doyurucu cevaplar alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ümraniye Kent Konseyi’nin de aktif çalışmasını istediklerini söyleyen İbrahim Can Kıran; “Bu konuda bizi yönlendirdikleri kaymakamlık da adres olarak belediyeyi gösteriyor. Ortada tam bir kısır döngü var. Kent yönetiminin ortak aklı olması gereken Kent Konseyi ne yazık ki istediğimiz gibi değil” dedi. Çocuk istismarı olarak kamuoyunda büyük yankı uyandıran Ümraniye’deki Fıkıh-Der meselesini de yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Kıran; “Kuvvetli iddiaların olduğu bir hususta meselenin hukuki boyutunu yakından izliyoruz ve sosyal manada yaşamsal olarak tehdit altındaki mağdur ailelerin destekçisi olmaya devam ediyoruz. İğrenç bir durum ve insanlığımdan utanarak izlediğim bir dava” dedi.

CHP Meclis Üyeleri Şenol Berk, Aysun Şengül, Mehmet Özgür Üreten, Hüseyin Karaköse, Ali Rıza Yıldırım, Sacit Terzi, Cevdet Yılmaz, Emine Eren ve bazı ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği toplantıda değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Av. Filiz Öztürk de şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım’ı ne meclis toplantılarımızda ne de resmi törenlerde göremiyoruz. 31 Mart’ın akabinde meclis toplantılarını canlı yayınla ilçe halkımıza izletelim diye verdiğimiz önerge anında ret edildi. Yine Namık Kemal Mahallemizde hizmet veren Hz Ömer Camisinin gelen bazı talipler doğrultusunda tadilat edilmesi konusunda verdiğimiz önerge de tasarruf tedbirleri bahanesi ile ret edildi.

İnkılap Mahallesi’nde dava konusu yaptığımız, 15 Temmuz darbe kalkışmasının elebaşı hain FETÖ uzantılarının belediyeye ait kamu hizmet alanı üzerine yapmış olduğu binanın da yeriyle birlikte satıldığını duyuyoruz. Bu noktada davayı kazanmamız durumunda sonucun ne olacağı ortadadır. Belediyemizde 200 civarında kiralık araç var ve bu araçların kimler tarafından hangi işlerde kullanıldığını sorduğumuzda yine sağlıklı bir cevap alamıyoruz.

Parklarımızın güvenliği için verdiğimiz önergelerin dikkate alınıp güvenlik ve tadilat konusunda çalışmaların yapılması ilçemiz adına sevindirici. Yine mülteci sorunları için ilçemizde masa kurulmasına da destek olduk. Pazarcılarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu durumun da takipçisiyiz. Atakent Mahallemizde belediyeye ait terk alanlarının mevzi imar planlarına aykırı olarak işgal altında bırakılması da takipçisi olduğumuz bir diğer konu.

Yaklaşık 600 milyon lira bütçesi olan 850 bin nüfuslu Ümraniye’de ilçe belediyesinin bütçesi ile yapılan çok da büyük hizmet yatırımları olduğu söylenemez. Hal böyle iken kamulaştırmadan doğan alacaklar yüzünden belediyemizin Yeşilvadi Kanokları’nadaki başkanlık konutu olarak ayrılan dairelerine bile haciz geliyor. Koskoca Ümraniye’nin belediye meclis toplantıları 8-10 madde ile adita geçiştiriliyor. Gündeme gelen konular arasında önemli hususlar her nedense hiç yer almıyor. Ümraniye halkının verdiği yetki ile bu kentin kaynaklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Reklamı Geç