Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLHAN BAYRAM’IN İFTAR LOKMASI BEREKETİYLE DOLDU, TAŞTI…

İdrak etmekte olduğumuz Muharrem

İdrak etmekte olduğumuz Muharrem ayı dolayısıyla tutulan yası matem oruçlarının her akşam açıldığı Cemevleri bereketli lokmalarla dolup taşıyor. Çekmeköy’de faaliyet gösteren Cemevleri de birlik ve beraberliğimizin simgesi lokmalarda binlerce canı ağırlıyor. Bu akşam Keçeci Baba Cemevi’nde iftar lokması veren Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve kısa adı TOKDEF olan Tokat İli Dernekler Federasyon Genel Başkan Yardımcısı İlhan Bayram, “Bu lokmalar birlik ve beraberliğimize vesile olsun” dedi.

Meclis Üyesi İlhan Bayram’ın iftar lokması davetine başta meclis üyesi arkadaşları ve partili dostları olmak üzere; CHP Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, TOKDEF Genel Başkanı Halil Bakan gibi çok sayıda katılımcı iştirak etti. Hep birlikte duaların edildiği iftar lokmasında oruçlar açıldı ve muhabbetler yapıldı.

“Bu ay yası matem ayı ve oruç ayıdır. Bu ayda mümin canlar oruç ve matem tutarak ibadetlerini yerine getirirler. Muharrem ayı Ehli-Beyt âşıkları olan Aleviler için çok önemli bir aydır” diyen İlhan Bayram, duygularını şöyle dile getirdi; “Bu ay özellikle de 10 Muharrem büyük bir matem günüdür. İnsanlığın yaşadığı en korkunç günlerden biridir. Başta Sevgili Peygamberimizin koklamaya kıyamadığı çiçeği, biricik torunu Hz. Hüseyin olmak üzere, Kerbela’da şehit edilen Ehl-i Beyt’i rahmetle anıyor, Allah hepimizi şahitliklerine mazhar kılsın diyorum.”

İlhan Bayram, “Bizler nasıl Ehl-i Beyt sevdası ve aşkı ile bir araya toplandıysak, tüm İslam âlemi de bu sevgi etrafında kenetlensin, farklı görüşler savaşmadan, şiddet kullanmadan tartışılsın, kimse kimseye kendi doğrusunu dayatmadan huzur ve güven ortamı tesis olunsun ve İslam coğrafyasında dökülen kan sonsuza kadar dinsin” dedi.

Reklamı Geç