Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSPARK PRATİK ÇÖZÜMLERİ YAYGINLAŞTIRIYOR..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK “Park Et Devam Et” otoparklarını toplu ulaşım istasyonlarında hızla yaygınlaştırıyor.

iparkdmmet4Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK vasıtasıyla bu alanlara yakın noktalarda otoparkları da devreye sokuyor. Vatandaşlar özellikle Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyorlar. İSPARK sürücüleri bu otoparklara yönlendirerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmalarını sağlarken her gün 150 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesini sağlıyor.

iparkdmmet344 noktada 13 bin kapasite ile hizmet

Kent genelinde araçlarını rahat bir şekilde otoparklarına bırakan sürücüler trafik yoğunluğuna girmeden yollarına Metro, Metrobüs, Marmaray, deniz taşıtı ve toplu taşıma araçlarını kullanarak devam ediyorlar. Kadıköy Ayrılıkçeşme otoparkına aracını bırakan sürücü Marmaray’ı kullanarak Yenikapı’ya buradan da aktarma yaparak Aksaray Metrosu ile Havaalanı’na aynı zamanda da Metrobüs ile Beylikdüzü’ne trafik stresi yaşamadan kısa zamanda ulaşabiliyor. Otoparka ise gün boyu sadece 5 TL ödüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İSPARK olarak park et devam et otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “ Sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını sağlamak amacıyla yeni otoparkları hizmete açmaya devam edeceğiz” dedi.

iparkdmmet2Park Et Yoluna Metro, Metrobüs ve Marmaray ile Devam Et

İSPARK toplu taşıma istasyonlarının yoğun olduğu yerlerde park et devam et otoparklarını hizmete açmaya devam ediyor. Toplu taşıma noktalarına yürüme mesafesinde olan otoparklara araçlarını bırakan sürücüler farklı ulaşım imkânlarıyla yollarına devam edebiliyorlar. Park Et Devam Et Otoparkları Marmaray istasyonuna yakın noktalarda Kazlıçeşme ve Kadıköy Ayrılıkçeşme’ de toplam 3.100 kapasiteyle; Metro istasyonuna yakın noktalarda Maslak, Darüşşafaka, Fatih Ulubatlı Hasan Kavşağı, Esenler Menderes, Levent, Hacıosman, Kâğıthane Eski İETT Garajı, Bağcılar Meydan Cami yanı, Hastane yanı ve Kirazlı, Maltepe Küçük Yalı ve Gülsuyu, Üsküdar, Kartal Köprüsü ile Soğanlık, Kadıköy Ayrılıkçeşme’ de toplam 3.087 kapasiteyle; Metrobüs İstasyonuna yakın noktalarda Zeytinburnu, Beyoğlu Cemal Kamacı, Florya, Şişli, Ataköy, Büyükçekmece Tüyap, Avcılar, Kadıköy, Acıbadem’ de toplam 1,883 kapasiteyle; Deniz Taşıtlarına yakın noktalarda Yenikapı, Bakırköy, Kabataş, Avcılar, Maltepe, Bostancı, Kadıköy, Pendik, Tuzla, Kartal ve Çengelköy’de toplam 3,975 kapasiteyle Diğer toplu taşıma istasyonlarına yakın Florya ve Samatya Sahil’ de toplam 703 kapasiteyle hizmet veriyor.

iparkdmmet1Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan “Park et Devam Et” sisteminden yılda yaklaşık 4 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 100 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 44 noktada 13 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.

 

Reklamı Geç