Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL’DA YILIN AHİSİNE KAFTAN GİYDİRİLDİ..

İstanbul’da esnaf ve sanatkar

İstanbul’da esnaf ve sanatkar binlerce yıllık geleneği yeniden canlandırdı. Ahi korteji oluşturan esnaf ve sanatkar bugün Beyazıt’tan Kapalı Çarşı’ya mehteran eşliğinde yürüdü.  Ahilik Haftası kapsamında gerçekleşen etkinliklerde İlin Ahi Babası mücellit ustası Muzaffer Karaca’ya (66) da kaftan giydirildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (İSTESOB) bağlı her sektörden meslek odaların temsilcileri esnaf ve sanatkarlarla ‘Ahi Yürüyüşü’ yaptı. Kapalı Çarşı’dan geçerek Sultanahmet amfi tiyatroya kadar yürüyen Ahi kortejine de çevredeki turistlerin ilgisi de yoğun oldu. Geleneksel kıyafetleriyle mehteran eşliğinde yürüyen esnaf ve sanatkarları meraklı gözlerle izleyen turistler, bol bol fotoğraf çekti.  Ahi Yürüyüşüne çok sayıda esnafın yanında İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik ve İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe de katıldı.

Amfi tiyatroda da bir gösteri düzenlendi. Mehteran takımının konser verdiği amfi tiyatroda İlin Ahisi Muzaffer Karaca’ya şed kuşandırıldı.Gösterileri izleyen vatandaşlara Ahi pilavı ve Ahi lokması dağıtıldı.

YILMAZ “SORUNLARI AHİ RUHUYLA AŞARIZ”

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik saldırılar altında olduğunu söyledi ve bu saldırıların aşılmasında en büyük desteği esnaf ve sanatkarın vereceğini söyledi. Yılmaz,” Ülkemiz, şer odaklarının kuşatması altında. Şüphesiz tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi bu kuşatmayı da milletimizin feraseti ve dik duruşuyla aşacağız. Bu noktada esnaf ve sanatkarımıza da büyük yük düşüyor. Zaman ve yaşanılan olaylar gösteriyor ki, bugün Ahiliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmakta.  Bizler de günümüz ahi temsilcileri olarak taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Ve tarihten aldığımız güçle, bu medeniyet bayrağını sizlerin de desteğiyle daha da ileriler taşımaya gayret ediyoruz” dedi.

Reklamı Geç