Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTESOB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ VERİMLİ GEÇTİ..

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, oda başkan ve yöneticilerine yönelik kapsamlı ve son derece yoğun geçen bir Hizmet İçi Eğitim ve Değerlendirme Semineri düzenledi. Başkanlar Toplantısına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da müjdeli haberler verdi.

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın da katılarak katkı sunduğu seminerde, hibe destekleri, yeni ESBIS sistemi, mevzuat, oda yapılarına yönelik düzenlemeler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Seminere katılan esnaf temsilcileri esnaf ve sanatkarın sorunlarına ilişkin çözüm arayışları geliştirme fırsatı buldu. Birlik Başkanı Faik Yılmaz, eğitim ve proje odaklı hizmet anlayışına devam edeceklerine belirterek,” Güncel konulara hakim olmak ve esnafın sorunlarının tespiti için bu seminerleri çok önemli görüyorum. Katılarak eğitimlerle katkı sunan bütün oda başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TESKOMB’un Antalya’da düzenlenen Başkanlar Toplantısına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da müjdeli haberler verdi. Ticaret Bakanı Pekcan’ın açıklamalarına göre; esnaf sanatkara kullandırılan kooperatif kredilerinde yapılan iyileştirmeler ile; kredi vadeleri 5 yıl a çıkarılırken, ödeme vadeleri 6 aylık periyotlara yükseltildi. Halk Bank’tan kullandırılan kredilerde %2 olan banka komisyonu 100.000₺ ye kadar ‘% 0’  100.000₺ bin üzerindeki tutarlar için ‘%1’ olarak uygulanacak. Hükümet yeni yılda esnaf ve sanatkar için uygulanacak istihdam kredi için yeni çalışma yapıyor.

ODA YAPILARI DEĞİŞİME HAZIR

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, detaylı çalışmaların ardından esnaf odaları ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını ifade etti. Erkan, belli sayının altındaki odaların birleştirilmesi noktasında, seminere katılan oda başkanlarından görüşünü aldı. Barış Pınarı Harekatı’na katılan askerlerin ülkeleri için büyük bir fedakarlık yaptığını söyleyen Erkan, “Biz de görevimizi en iyi şekilde yaparak ülkemize hizmet etmeliyiz” dedi.

ODA İŞLEMLERI İNTERNETTEN YAPILACAK

Esnaf, Sanatkarlar ve Koperatifçilik Daire Başkanı Altan Özbilen, Şube Müdürü Ergün Ege ve Ticaret Uzmanı Canan Yıldız, ESBİS ve mevzuat hakkında  sunumlar  gerçekleştirdi. Ergün Ege, ESBIS’te mobilya uygulama, Coğrafi Bilgisi Sistemi ve Muhasaebe Sistemi gibi yeniliklerin getirildiğini açıkladı. Elektronik imza sahibi esnafın oda işlemlerini, elektronik ortamda yapabileceğini belirten Ege, ödeme işlemleri için de PTT ile anlaşıldığını duyurdu.

ODA BAŞKANLARINA TEŞVİKLER ANLATILDI

İşkur Antalya Şube Müdürü Mustafa Akgül, istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İşbaşı eğitim programları sayesinde esnaf ve sanatkara katkı sağlayacak yeni ustaların yetiştirileceğini söyleyen  Akgül, bu kişilerin sigorta primlerinin de İşkur tarafından ödeneceğini belirtti.

YENİ NACE SİSTEMİ ANLATILDI

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Koperatifçilik Müdürlüğü Mühendisi Uğur Özbek, meslek kollarının yenilenme çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Esnafın, odalara kayıt sürecinde önemli bir veri olan NACE’ye ilişkin oda başkanları da görüşlerini Özbek’e iletme fırsatı buldu. Özbek, esnaf için sektörleri birleştirerek, sektör sayısını düşürdüklerini belirtti. Özbek meslek kollarını, oda unvanlarına olabildiğince yakınlaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Seminer katılımcılar, sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Reklamı Geç