Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTİKLAL MARŞIMIZ IŞIĞIMIZ, KAHRAMANLARIMIZ YOLDAŞIMIZ ETWİNNİNG PROJESİ..

İstanbul Çekmeköy Sema Bozkır

İstanbul Çekmeköy Sema Bozkır Anaokulundan Aslı Koyuncu, Ebru Özkan, Aydın Nazilli’den Ayşe Demir ve Bursa’dan Zehra Bağlayan öğretmenlerin kuruculuğunu yaptığı; Bursa’dan Kübra Gürgen, Bolu’dan Hafize Balcı, Ankara’dan Esma Durmaz, Kocaeli’nden Hicran Çelik, Elmas Sumeli ve Balıkesir’den Ayşe Kuru öğretmenlerin ortağı olduğu “İstiklal Marşımız Işığımız, Kahramanlarımız Yoldaşımız” isimli eTwinning projesinde Milli Değerlerle ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı.

Proje kapsamında; Atatürk’ün ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını öğretip, İstiklal Marşı’nın İşaret Dili ile söyletip, Milli Mücadele Dönemi Kahramanlarını tanıtıp, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Çeşitli Web 2 araçlarını eğitim süreçlerine entegre edip, çocukların kendilerini ifade etme becerilerini geliştiren etkinlikler yapıldı.

Milli Mücadele Dönemi Kadın Kahramanlarının Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yazar İlknur Bektaş ile zoomda kadın kahramanlarla ilgili, 2 saat süren söyleşi yaptılar. Kadın ve erkek kahramanlar ile ilgili tanıtım broşürleri hazırlayıp, sosyal medyada paylaştılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sosyal Antropolog Yazar Suat Turgut ile zoom üzerinden öğrenciler ve öğretmenlere, Milli Mücadele Dönemi Kahramanları ile ilgili söyleşi yaptılar.

Proje kurucularından Ayşe Demir, “Projemiz, çok anlamlı bir proje. Biz; Türkiye’nin dört bir yanındaki 10 Okul Öncesi Öğretmeni, bu projeyi çok sahiplendik. Yaptığımız etkinliklerle; öğrencilerimize İstiklal Marşımızı öğretip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, ilke ve inkılaplarını seviyelerine uygun bir şekilde öğretip, çeşitli Web 2 araçlarını eğitim süreçlerine entegre ederek, öğrencilerimize kendilerini ifade etme becerilerini, dil becerilerini geliştirip, Milli değerleri öğrenmelerini amaçladık. Bu süreçte bizlere destek olan yazar İlknur Bektaş ve yazar Suat Turgut ile çevrim içi söyleşiler yaptık. Bizlere destek olan herkese, özellikle öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Reklamı Geç