Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYVALITAŞ ÇEKMEKÖY’DEKİ MEZARI BAŞINDA ANILDI..

Gezi olayları esnasında 2

Gezi olayları esnasında 2 Haziran günü Ümraniye TEM Otoyolu’nda yürüyüş yapanların arasına dalan bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, katledilişinin 8. yılında Çekmeköy’deki mezarı başında anıldı. Anmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın yanı sıra Ayvalıtaş ailesinin yakınları ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Mehmet Ayvalıtaş’ın acısına dayanamayarak yaşamını yitiren anne Fadime Ayvalıtaş da aynı yerde anıldı.

Anma programında konuşan Fadime Ayvalıtaş’ın eşi Ali Ayvalıtaş, eşinin gençlik direnişlerine destek için pek çok eylem ve etkinlikte yer aldığını ifade ederek, oğlundan sonra eşini kaybetmenin acısının halen taze olduğunu belirtti. Baba Ayvalıtaş, “Gezi olaylarından önce benim gençlikten umudum yok diyordum. Ama gençlik bizi öyle bir şaşırttı ki. 8 yıl geçti ama acısı halen taze. Çok kötü bir duygu. Acı üzerine acılar yaşadık. Davalara girdiğimizde bizi çok dövdüler. Oğlumun davasına giremiyorum ya. Biraderim felçliydi onu dövdüler. Oğlumu, beni dövdüler. Çok büyük acılar yaşadık. Sonra eşimi kaybettim. Cehennemi yaşadık” dedi. Süreç içerisinde birçok parti ve sivil toplum örgütünün kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Ayvalıtaş, “Benim en çok üzüldüğüm şey iyi insanlar cezaevine giriyor kötü insanlar kral gibi yaşıyor. 4 tane cüppeli memleketi parmağında oynatıyor. Bu memleket bizim” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ayvaltaş’ın anısına her zaman sahip çıkacaklarını ifade ederek; “Mücadelemizi verirken arkamızda çeteler yok, mafya ile iş tutmuyoruz. Mücadelemizi verirken halka karşı işlediğimiz bir suç yok. Halk için, hep birlikte eşitlik ve özgürlük için bizlerin omuz başında Mehmet ve Gezi’nin güzel gözlü çocukları ile Gezi’nin inancı ve ruhu var. Gezi bir son ya da sonuç değil. Gezi bizler için yeni bir başlangıcın ilk adımıydı. Mücadeleyi hep birlikte yol arkadaşlarımızı yaşatarak, ama her şeyden önemlisi onların düşlerini hayata geçirmek için üzerimize süzen sorumlulukları yerine getirerek, birlikte mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Reklamı Geç