Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘KİRALIK PANKARTI’ GİTTİ TARTIŞMA ŞİMDİLİK BİTTİ AMA…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilip Çekmeköy Belediyesi’ne ilçedeki semt pazarlarını tek merkezde toplaması amacıyla devredilen ve oradan da belediyenin şirketi Yeditepe’ye işletmesi verilen Çekmeköy Kapalı Pazar Alanı ÇEKPA’da yine yer sorunu tartışması yaşanıyor. Hizmete açılmasının üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen; ilçedeki semt pazarcılarının taşınmamak için direndiği kapalı pazar alanına sadece Ulus Pazarı taşınmış ve alan haftanın 1 günü işlevini yerine getirir olmuştu.   

ÇEKPA’YA MARKET GİRDİ İŞLER YENİDEN KARIŞTI..

Geçtiğimiz günlerde alt zemin katı, üzeri kapatılmak suretiyle bir markete kiraya verilen kapalı Pazar yerinde marketin üstünde oluşan 51 tahtalık alanı Yeditepe şirketi kiraya vermek istiyor fakat Ulus Pazarı esnafı, “Zaten önceki taşındığımız alandan yerlerimiz ve onca haklarımız kayba uğradı şimdi bu yer bizim hakkımız” diyerek kendilerine verilmesini talep ediyor. Cumartesi günleri açılan Ulus Pazarı bugün de açıldığı sabah saatlerinde marketin üzerinde oluşan yerde kiralık pankartını ve bu alana konuşlanmış bazı satıcı tezgahlarını görünce şirket ve belediye yetkilileri ile karşı karşıya geldi. Tartışmalarda esnaf araçlarını çekmek sureti ile alanı kapattı. Asılan kiralık pankartının kaldırılmasıyla tartışmalar şimdilik son buldu.

Yaşanan olayı şu sözlerle örnekleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi yetkilileri, “3+1 dairemizi elimizden alarak bizi bu 1+1 stüdyo daireye taşıdılar ve şimdi bu 1+1 dairemizin koridoruna açılan yeni bir odayı da başkasına kiraya vermek istiyorlar. Bu kabul edilemez” diyerek esnafın hakkını savunmakta kararlı olduklarını ifade ediyorlar.

GAZİ ESNAF: “CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN HER ZAMAN HALKIN YANINDA OLUN DİYE BOŞUNA MI DİYOR”

Ulus Pazarı’nda hizmet veren bazı esnaflar da yaşanan duruma tepki göstererek; “Bu yer bizim hakkımız ve öncelik bizim. Hadi alt katı bir şekilde üzerini kapatıp market yaptınız ve marketin üstünde oluşan bu tezgah yerlerinde bizim daha önceden kayba uğrayan haklarımız var. Şimdi bu yeri nasıl olur da başkalarına kiraya vermek istersiniz. Bu durumdan ilçe belediye başkanımız ve büyükşehir belediye yetkililerimizin haberi olduğunu sanmıyoruz” diyerek yetkililerin soruna çare bulmasını istedi. Gazi olduğunu söyleyen bir esnaf da, “Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman halkın yanında olun dedikçe birileri biz halkın karşısında olmaya devam ediyor. Bizi buraya taşırken esnafın kayba uğrayan hakları var ve şimdi bu hak, bu yerden tam olarak karşılanmasa da bir nebze temin edilebilir. Durum bu kadar açık ve net” dedi.

Gelişmeler üzerine bilgi almaya çalıştığımız Yeditepe Şirketi’nin yazı yetkilileri de, kapalı pazar yerinde oluşan yeni alanın, pazarın artan giderlerinin karşılanması ve alışverişe gelen pazar müşterilerine daha kaliteli hizmet verilmesi için yeni bir gelir sağlanması adına değerlendirilmek istendiğini ifade ettiler. 

Reklamı Geç