Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maltepe’de hayata engel yok!

Maltepe Belediyesi, Bahadır Erdoğdu

Maltepe Belediyesi, Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Üreten Engelliler Merkezi, Sevgi Kafe’de verdiği hizmetlerin yanında engelsiz yaz kampları ve engellilere yönelik düzenlediği bilimsel, psikolojik ve eğlenceli etkinliklerle onların yanında olmaya devam ediyor.

Pandemi koşulları sebebiyle eğitimlere ara verilen 870 metrekare alan üzerine kurulu olan merkezde engelli vatandaşları hayata katmak, toplumla iç içe olmalarını sağlamak ve üreten bireyler haline getirmek için çalışmalar yapılıyor. Sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği merkezde engelli vatandaşların iş hayatına ve sosyal hayata katılımları teşvik edilecek. Merkezde down sendromlu çocukların çalıştığı Sevgi Kafe de bulunuyor. Engelli bireyleri topluma kazandırmak için kurulan ve iki bölümden oluşan merkezin 117 metrekarelik “Sevgi Kafe” bölümünde istihdam edilen 4 engelli genç, kendi emekleriyle para kazanarak bütçelerine katkıda bulunuyor.

Korona tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar sebebiyle Engelliler Haftası etkinlikleri gerçekleştirilemezken, Maltepe Belediyesi, bu zor günlerinde ihtiyaç sahibi, evden çıkamayan engellilere yemek ve gıda desteği sunuyor. Tam kapanma boyunca evden çıkamayan, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlar da 0530 463 76 29 / 0542 687 18 17 numaralı WhatsApp hatlarına yazarak talepte bulunabilirler.

Reklamı Geç