Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTARLARIN EĞİTİME DESTEK KAMPANYALARI ÇOK İŞE YARADI..

Çekmeköy’ün Taşdelen bölgesinde Muhtar

Çekmeköy’ün Taşdelen bölgesinde Muhtar Serdar Karaman, Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik ve Kirazlıdere Muhtarı Orkun Karakaya’nın yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği eğitime destek kampanyaları büyük ilgi gördü ve çok sayıda öğrenciye giyim-kuşam, kırtasiye ve ayakkabı ile temizlik seti gibi yardımlar yapıldı. Pandemi sürecinin zorlukları ile çocuklarını okula hazırlayan ailelere yönelik yardımlar toplumda büyük takdir gördü. Yardım ve desteklerin devam ettiği bölgede uzun zamandır açılması beklenen Ali Kuşçu İlkokulu’nun da biran önce hizmete açılmasıyla çok önemli bir eksiklik daha tamamlanmış olacak.

Mega kent İstanbul’un bir çok ilçesinde olduğu gibi Çekmeköy’de de okul binası yetersizliği yapılan yeni okullarla giderilmeye çalışılıyor. Taşdelen bölgesinde uzun zamandır yenilenme çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan Ali Kuşçu İlkokulu’nun da biran önce açılması bekleniyor. Belediye meclisinde de gündeme gelen okulun bütün eksiklerinin giderildiği, iç temizliğinin dahi yapılarak eğitime hazır edildiği açıklandı. Bölgede özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik yardım ve destek kampanyaları ile ses getiren Taşdelen Muhtarı Serdar Karaman, Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik ve Kirazlıdere Muhtarı Orkun Karakaya’nın eğitime yönelik çalışmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken yenilenen Ali Kuşçu İlkokulu’nun da hizmete açılmasıyla çok önemli bir eksikliğin daha tamamlanacağı görüşü hakim.

Eğitime yönelik yardım ve destek kampanyaları ve yenilenen okulun son durumuna ilişkin bilgiler aldığımız Taşdelen Mahallesi Muhtarı Serdar Karaman, pandemi gibi herkesi zorlayan bir sürecin ardından başlayan yeni eğitim ve öğretim döneminde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik giyim-kuşam, kırtasiye ve ayakkabı gibi yardımların devam ettiğini kaydetti. Bu noktada kendilerinin sadece birer aracı olduklarını, hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Muhtar Karaman, “Bizlerin çağrılarına duyarsız kalmayan yardımsever tüm komşularımızdan Allah razı olsun” dedi.

Bölgede uzun zamandır yapımı süren ve gelinen noktada ince işçiliği ile temizliği dahil tüm eksikleri giderilen Ali Kuşçu İlkokulu’nun artık hazır olduğunu ve biran önce açılmasını beklediklerini anlatan Muhtar Serdar Karaman, “Okulumuzun açılması ile bölgemizin çok önemli bir ihtiyacı daha tamamlanmış olacak ve öğrencilerimiz şu pandemi sürecinde daha düşük sayıdaki sınıf mevcutları ile daha sağlıklı ortamlarda eğitim görecekler. Okul inşası ve bahçe duvarları gibi çevre düzenlemesi ile hepimiz yakından alakadar olduk. Gelinen süreçte mahallemize yakışan bir okul oldu. İç temizliğine varana kadar her şeyi tamamlandı. Şimdi mahalle halkımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve bizler heyecanla okulumuzun açılacağı günü bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç