Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

NASIL DÜZLÜĞE ÇIKAR BU GİDİŞ..

Sene seneyi, günler günleri aratır oldu. Atalarımız, ‘Gelen gideni aratır’ diye boşuna söylememiş. Virüstü, ekonomiydi, siyasetti, sağlıktı derken geçen her gün bir diğerinden iyi olmuyor. Olumlu, güzel şeyler de olmuyor değil hayatta. Umut her zaman var tabi ki. Nasıl ki her yokuşun bir inişi, her gidişin bir gelişi, her gecenin bir sabahı varsa…

Yaşam acısıyla, tatlısıyla devam ediyor. Şehirler yine kalabalık, yollar yine tıklım, tıklım. Hayat akıp gidiyor tüm telaşasıyla. Tüm mesele sabretmekten geçiyor aslında. Hani Behçet Necatigil, Tozpembe şiirinde; “Biraz geç de olsa, Göreceksin hayatın sana da güldüğünü, Sabret yoksa. Nasıl mı? Topraklarda tohumlar vardır. Karlar altında kış boyu, Kış geçer, bir bahar günü Çiçek açar tozpembe, Tıpkı öyle.” diyor ya…

Hepimizin ana gündemi hayatı alt üst eden malum salgın. İşimiz, gücümüz her şeyimiz buna endeksli. Haliyle ekonomi de, ticaret de, siyaset de farklı bir hal aldı. İşleyiş değişti. Alışkanlıklar farklılaştı. Ofisler evlere taşındı, ziyaretler telefonlara sığdırıldı. Kaynakları tüketme biçimimiz, kullandığımız araçlar, üretim ağı, teknoloji gibi birçok etken ile yaşam bambaşka bir hal aldı.

Büyükşehirlerde apartman dairelerinde komşu komşuyu zaten tanımazken şimdi hepten görmez oldu, hatta köylerde bile insanlar birbirinin yüzünü unutur oldu. Hele o yüzlerdeki maskeler yolda yürürken karşılaşan kardeşleri bile tanınmaz hale getirdi. Çekilen resimde yüzünün gülüp gülmediğinin önemi kalmadı. Selamlaşma bile anlaşılmaz oldu. İletişim gözlere kaldı..

İşte tüm bunlara rağmen; yaşama azmimiz ve kararlılığımızla her şeyin yeniden düzlüğe çıkacağına inancımız tam. Yeter ki; şu zor günlerde dayanışma, yardımlaşma ve yol göstericiliğimizle birlik ve beraberliğimizi daha daha güçlü kılalım. Unutmayalım ki hepsinden geriye sadece ve sadece insanlık kalır.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç