Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ODA BAŞKANLARI, ESNAFIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ..

2018 yılı Olağan Başkanlar

2018 yılı Olağan Başkanlar Kurulu, esnaf odası başkanlarının yoğun katılımıyla İSTESOB’da yapıldı. Ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle esnaf ve sanatkarın zor durumda olduğunu kaydeden İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz “Bu zor günleri de yine esnaf ve sanatkarımızın kararlığı ve dayanışması sayesinde aşacağız.  Her zaman olduğu gibi ülkemizin en zor günlerinde elini taşın altına koyacak olan, kriz günlerinde halkın umudu olacak kesim esnaf ve sanatkarlar olacaktır. Bu açıdan böyle bir dönemde bir araya gelmenin, dayanışma içinde olmanın hem temsil ettiğimiz esnaflar açısından hem de ülkemiz açısından çok değerli olacağını düşünüyorum” dedi.

İSTESOB’a bağlı esnaf odası başkanları, esnaf ve sanatkarın sorunlarını görüşmek için Başkanlar Kurulunda bir araya geldi. 3 saatten fazla süren toplantıda meslek odası başkanları üyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler. 2018 yılı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda İSTESOB’un son 1 yıllık faaliyetleri de bir sunumla esnaf odası başkanlarına anlatıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürü Aykut Çetinkaya da, Sicil Müdürlüğü’nde esnaf kayıt işlemlerinin nasıl olduğunu bir sunumla oda başkanlarına gösterdi.

YILMAZ “YENİ DÖNEME KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

2018 yılının esnaf odaları ve Türkiye için değişim, dönüşüm yılı olduğunu belirten Başkan Yımaz, “Bu dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı ve ülkemiz büyük bir değişimden geçti. Bu değişim, dönüşüm hala devam ediyor. Artık ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi var. Farklı bir devlet anlayışı ve yapılanması ile karşı karşıyayız. Bu herkes için yeni bir süreç. Bu yeni süreçte ülkemiz daha iyi nasıl olabilir, nasıl daha iyi düzenlemeler yapılabilir diyerek biz de esnaf ve sanatkarlar olarak elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. Ama inanıyorum ülkemiz bu geçiş sürecini de başarıyla atlatacaktır. Burada esnaf ve sanatkara düşen bir görev olursa tabi ki, biz de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ SİCİL YÖNETMELİĞİ HAZIRLANIYOR

Başkan Yılmaz, yeni sicil yönetmeliği hazırlandığını ve Ticaret Bakanlığı’nın odalardan görüş beklediğini aktardı. ESBİS üzerinde ‘Sicil yönetmeliği taslağı’ sayfası olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, esnaf odası başkanlarından bu bölüme girerek sicil yönetmeliğine ilişkin görüşlerini aktarmalarını istedi.

YILMAZ; “TİCARET ODASI ÜYELERİ DE TARİFEYE TABİ”

Daha önce sadece esnaf odalarına üye olan işletmelerin tarifeye tabi olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, yeni çıkan yönetmelikle ticaret odası üyesi olan işletmelerin tarife kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, düzenlemenin yeni olması nedeniyle bu durumun pek bilinmediğini, bu nedenle belediye zabıtalarının eski duruma göre denetim yaptığını kaydetti.

“KAYIT İŞLEMLERİNE MÜDAHALE ETME YETKİMİZ YOK”

Başkan Yılmaz, üye sayısı düşük olan ve kendilerine üye gelmediğine yönelik eleştirilerde bulunan kişilere de cevap verdi. Başkan Yılmaz,” Artık işlemler tamamen ESBİS üzerinden elektronik ortamda yapılıyor. Bizim müdahale yetkimiz yok. Esnafın NACE kodu ne ise o NACE kodu ile ilgili esnaf odasına yönlendiriliyor” dedi. Başkan Yılmaz, esnaf odalarına kayıt ücretinin yüksek olduğunu, bu rakamların düşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Reklamı Geç