Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZGEN NAMA, PROJELERİNİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR..

CHP Sancaktepe Belediye Başkan

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama “Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım. Şeffaf ve hesap verebilir olacağız. Belediye başkanı olduğumda; benim, yardımcılarımın ve birim müdürlerinin mal varlıklarını açıkça ilan edeceğiz. Liyakata önem vereceğiz, hizmette eşitlik olacak. Biz o nedenle eşit hizmet, temiz siyaset diyoruz” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala katıldığı bir televizyon kanalındaki canlı yayınlanan “Yerel Seçim 2019” programında Esra Boğazlıyan’ın sorularını cevaplandıran CHPSancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama şunları söyledi:

SANCAKTEPE’DE PLANLAMA YANLIŞ

Sancaktepe bir göç kenti. Ömerli havzasında yer alan Sancaktepe stratejik olarak önemli bir konumu olsa da planlaması yanlış yapıldı. Aday olmadan bilimsel bir araştırma yaptık. Sorunları nedir, nasıl çözülebilir, Sancaktepe yeniden nasıl tasarlanabilir gibi konuları masaya yatırdık. Sancaktepe’de imar adaletsizliği, trafik, sosyal yaşam alanları, sosyal donatı, yeşil alan gibi onlarca sorun var. Eğitim en temel sorunlardan biri. Sınıflar çok kalabalık. Sancaktepe’nin çocuğu İstanbullu olsa da örneğin Kadıköylü çocukla eşit koşullarda eğitim göremiyor.

HER MAHALLEYE KREŞ

Sancakepe nüfusunun 140 bini 18 yaş altı genç ve çocuklardan oluşuyor. İlk yapacağımız iş 19 mahallede ücretsiz belediye kreşi yapmak olacak. Okullar da, donanımları da yetersiz. Derslikleri arttıracağız. Eğitim öncelikli işimiz olacak. Belediye bütçesinden eğitime daha fazla yer ayıracağız. Etüt merkezleri yapacağız. Etüt merkezlerinde Matematik ve İngilizce eğitimine önem vereceğiz.

YENİ BİR KENT PLANLAYACAĞIZ

Yeni bir kent planı yapmalıyız. Çünkü Sancaktepe’de hem imar adaletsizliği var, hem de mülkiyet sorunları var. 25 yıldır bu sorun çözülmedi Biz çözeceğiz. Ulaşım ve trafik sorunu büyük sorun. Sarıgazi’den girip Samandıra’da çıkış neredeyse 45 dakika sürüyor.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE ÖNEMLİ

İşsizlikle mücadele için Sancaktepe İstihdam Merkezi kuracağız. İşsizliğe çözüm bulmak için hem yatırımcıları Sancaktepe’ye çekeceğiz, hem de biz yatırım yapacağız. Fuar ve Kongre Merkezi kuracağız. Böylece kentin marka değerini arttıracağız, yeni istihdam sağlayacağız, hem de esnafı kalkındıracağız.

KENT YAŞAMINI UCUZLATACAĞIZ

Kent yaşamını ucuzlatmamız gerekir. Paşaköy’de tarım koperatifi kuracağız. Diğer illerdeki kooperatiflerle işbirliği yapacağız. Kooperatif ürünlerini, aracısız, tefecisiz Sancaktepe’ye getirip SAN KOOP Marketlerinde halkımıza satacağız. Her hemşerimizin cebinde SANKART bulunacak. Vatandaşlar bu kartla daha ucuza alışveriş yapabilecekler. Bu kart ile Sancaktepli vatandaşlar anlaşmalı mağazalardan indirimlerinden yararlanabilecek.

ULAŞILABİLİR, ŞEFFAF BİR BAŞKAN OLACAĞIM

Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım. Şeffaf ve hesap verebilir olacağız. Ben Belediye Başkanı olduğumda, benim ve başkan yardımcılarının, birim müdürlerinin malvarlıklarını açıkça ilan edeceğiz. Liyakata önem vereceğiz, hizmette eşitlik olacak. Biz o nedenle eşit hizmet, temiz siyaset diyoruz… Belediyeler hizmet kurumlarıdır, kar etme kurumları değildir. Hizmet sadece çöp toplamak, kaldırım yapmak, asfalt dökmek değildir. Sosyal, kamucu ve kucaklayıcı bir kamu görevi yürütmektir.

ÇOCUK KÖYÜ

Paşaköy’de Çocuk Köyü kuracağız. Sancaktepe çocuklarını toprakla, üretimle buluşturacağız.

TIP MERKEZLERİ

Samandıra, Sarıgazi ve Ynedoğan’a tıp merkezi kuracağız. Çünkü Sancaktepe’de sağlığa erişim çok sıkıntılı. Çocuklara yönelik mutlaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurmamız lazım. Bugün Sancaktepe’de bulunan hastanede bir tane çocuk doktoru var.

MAHALLE MECLİSLERİ

Sancaktepe’yi Mahalle Meclisleri üzerinden yöneteceğiz. Mahalle Meclisleri mahalle muhtarı, eski muhtarlar, okul aile birlikleri, cami imamları, cemevi başkanları, STK başkanlarından oluşacak. Sorunları birlikte konuşacağız ve çözümleri de birlikte üreteceğiz.

Reklamı Geç