Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RAMAZIN’I DOLU DOLU YAŞAYAN ÜSKÜDAR YİNE BEREKETİ PAYLAŞTI..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği 100 bin kişilik ‘’Büyük İstanbul İftarı’’nda vatandaşlarla bir araya geldi. 

Sürpriz ziyaret öncesi Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda ‘’Dün gece söyledim, büyük bir sürprizimiz var inşallah. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin feyzini, bereketini birlik beraberlik içinde gönül soframızda birlikte yaşayalım’’ çağrısı yaptı. Başkanın çağrısı üzerine binlerce kişi Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda 2 kilometre uzunluğundaki iftar alanında orucunu açmak için bir araya geldi. İftardan dakikalar önce ise Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi yaşandı. İftardan önce alana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin kişiyle Kız Kulesi’ne karşı eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde orucunu açtı. İftarın ardından vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları yanına çağırarak onlara oyuncak dağıttı.

‘’1994’ten bu yana İstanbul bizi yalnız bırakmadı!’’

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek ‘’Bu güzel İstanbul akşamında, bu mübarek gecede bizi bir araya getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibini tebrik ediyorum. Hamdolsun İstanbul 1994 yılından beri bizi hiç yalnız bırakmadı. Hem sahada hem sandıkta hep yanımızda olan İstanbul’a ne kadar şükran duysak ne kadar hizmet etsek minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Öyle ki bu şehre aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, vefamızı anlatacak kelimeler dahi bulmakta zorlanıyoruz. Tabii İstanbul’da yıllardır ikamet ettiğimiz Üsküdar’ın kalbimizde ayrı bir yeri var’’ diye konuştu. 

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek ‘’Her yıl Ramazan Bayramı’nın Kadir Gecesi’nde İstanbul’un dört bir yanından gelenlerle bu büyük millet sofrasında kalplerin aynı anda çarpmasından büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi. 

100 bin kişilik iftar menüsü

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği yılın en büyük iftar sofrasında 50 bin kişi masalarda, 50 bin kişi ise kurulan yemek dağıtım noktalarında orucunu açtı. İftara katılanlara mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, ekmek ve çay dağıtıldı.  Dev iftar yemeği için 3 ton tereyağı, 4ton sıvı yağı, 4 ton mercimek, 15 ton pirinç, 10 ton et, 3 ton nohut kullanılırken aynı zamanda 10 ton Osmanlı tulumbası, 100 bin şişe su, 100 bin şişe ayran ve 3 ton hurma da ikram edildi.  

Üsküdar Belediyesi bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, sabah saat 10.00’dan itibaren trafiğe kapatıldı ve 2 kilometre uzunluğundaki alana iftar masaları kuruldu. 

Reklamı Geç