Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RİSKLİ ALAN KARARI, OYBİRLİĞİ İLE İPTAL EDİLDİ..

Danıştay, Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nde

Danıştay, Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nde bulunan ve büyük bölümü yeşil alan olan bölgeyi riskli alan ilan eden Cumhurbaşkanlığı kararını oybirliği ile iptal etti. Davanın taraflarından 2B 5 Mahalle Bileşenler Derneği, “Şimdi yapılması gereken bölge halkının katılımıyla hakkaniyetli dönüşümü sağlamak” dedi.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nin bir kısmıyla ilgili olarak 4 Kasım 2020 tarihli 31294 sayılı Resmi Gazete ilanında yayımlanan 3164 sayılı Cumhurbaşkanı kararı büyük bölümü yeşil alan olan 104 yapı, 218 bağımsız birimin yer aldığı 62 dönümlük kısmı riskli alan ilan edilmişti. Danıştay 6. Dairesi, Cumhurbaşkanı kararını hukuk yönünden uygun bulmadığı için iptal etti. İptal kararının ardından bazı vatandaşlar ve2B 5 Mahalle Bileşenler Derneği tarafından başlatılan yargı süreci sonucunda Danıştay altıncı dairesi dava konusu olan 3.11.2020 tarih ve 3164 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürütmesinin durdurulmasına itiraz yolu kapalı olmak üzere oy birliği ile karar verdi.

Konuya ilişkin 2B 5 Mahalle Bileşenler Derneği Başkanı Gülseren Bektaş Doğan tarafından yapılan açıklamada, “Ümraniye Elmalıkent Mahallesinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilan edilen Riskli Alan kararının hukuka aykırı olması iddiasıyla bölge halkı ve bölge halkının katılımıyla kurulan dernek tarafından açılan toplam 4 davada Danıştay 6. Dava Dairesi tarafından Yürütmenin Durdurulması kararı verildi. Yeni yönetim sisteminde çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yürütmesinin bu davalar ile durdurulması son derece önemli. Bu karar kesin karar olmakla buna göre riskli alan kararının açıkça hukuka aykırı olduğu tescillenmiş oldu. Bölge halkının ihtiyaçlarına uygun, haklarını koruyan bir kentsel dönüşüm olmadığı bu suretle ortaya konulmuş oldu. Halkın haklılığı ortaya çıkmakla şimdi yapılması gereken bölge halkının katılımıyla hakkaniyetli bir dönüşüm, hakça bir bölüşümün sağlanması. Elmalıkent halkı haklarına ulaşıncaya kadar her türlü mücadeleye devam edeceğiz” dendi.

Reklamı Geç