Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAHNE SANATLARI ODASI’NDAN ÖNEMLİ ADIM..

Sahne Sanatçıları Odası, 48

Sahne Sanatçıları Odası, 48 başlıkta tiyatroda meslek tanımı ve standartları istemini İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanlığı İSTESOB’a gönderdi. Son derece önemli konuları gündeme getiren yazı Birlik tarafından bekletilmeden TESK’e iletildi. Oda Başkanı Terlan Kaya, “Bunca zaman sanatçılarımızın meslek tanımı bile yokmuş” dedi.

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, sahne sanatlarında sürdürdüğü meslek tanımı çalışmalarında tiyatro da 48 başlıkta meslek tanımı ve standartları talebini İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Birlik Başkanlığı’na (İSTESOB) gönderdi. Birlik bekletmeden TESK | Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyona yolladı.

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Bakanı Terlan Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimizde Anayasamızın 64. maddesinin uygulama kanunlarının olmadığını gördük. Nedenleri üzerine yaptığımız incelemede sahne sanatçılarımızın meslek tanımlarının olmadığını gördük. Meslek tanımları olmayınca kamu önünde yok hükmündeler bu nedenle hemen çalışmalara başladık çünkü sanat üzerine kurulu tek ihtisas meslek odasıyız. Yasalarımız bu görevi meslek odalarına vermiş, ülkemdeki sanatkar ve sanatçılarımızın sorumluluğu omuzlarımızda, bu bilinçle tiyatroya ömür vermiş ustalardan oluşan çalışma gruplarımızla bir taslak oluşturuldu şu an tartışılacak sonuca ulaştırılabilecek bir metin var elimizde” dedi.

Kaya açıklamalarını şöyle tamamladı: “18 Nisan 2022 tarihli aylık olağan yönetim kurulu toplantımızda artık yola çıkılması ile ilgili kararı oy birliği ile aldık. Bir oyunun sahnelenmesinde, yapımcıdan gişe görevlisine kadarki süreçte görev alan ve tiyatronun ayrılmaz parçası olan 48 başlıkta sanatkarların meslek tanımlarının yapılması talebimizi açtık. 18 Nisan 2022 de resmi yazımızı üst birliğimiz İSTESOB’a ilettik birlik yetkililerimiz bekletmeden Konfederasyona gönderdi. İlgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu arada ostalara bir çağrım var, sürece dahil olun! Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

Reklamı Geç