Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SANCAKTEPE VE ÇEKMEKÖY’ÜN ORTAK NOKTASI BETONA BOĞULMASIN..”

Sancaktepe, Çekmeköy sınırında askeri

Sancaktepe, Çekmeköy sınırında askeri lojmanlar olarak bilinen, 70 bin metrekare alanın üzerinde devasa büyüklükteki yerin, ‘park’ ve ‘yeşil alan’ yapılması için bir kez daha haykıran CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı öncülüğündeki Sancaktepe Doğa ve Kent Hakları Komisyonu, yaptığı Pazar sabahı buluşmasıyla hem bölgeyi temizledi hem de yetkililere seslendi. Sancaktepe ve Çekmeköy’ün hem belediyelerine hem de kaymakamlıklarına çağrıda bulunan CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, “Gelin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de birlikte elele verip, yıllardır atıl halde duran bu yeri park ve yeşil alan yaparak bölge halkımızın hizmetine sunalım” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda kurban pazarı yapılmasına yönelik tepkilerle gündeme gelen ve bu yıl da bu tepkiler yüzünden kurban pazarı kurulmayan Sancaktepe Çekmeköy sınırında askeri lojmanlar olarak bilinen 70 bin metrekare alanın üzerindeki devasa büyüklükteki yerin park ve yeşil alan yapılması için bölge kamuoyunun baskıları devam ediyor. Aslen Çekmeköy ilçesi sınırlarına dahil olan alanın park ve yeşil alan yapılması yönünde bölge halkının sesini duyuran CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, kurmuş olduğu Doğa ve Kent Hakları Komisyonu ile her iki ilçenin belediye ve kaymakamlık gibi yetkili kurumlarına çağrıda bulundu.

Pazar sabahı buluşmasında yüzlerce kişiyle bölgede çöp temizliği yapan Sancaktepe Doğa ve Kent Hakları Komisyonu’nun anlamlı etkinliğine CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın’ın yanı sıra önceki dönem ilçe başkanı ve İBB İSTAÇ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, CHP geçen dönem belediye başkan adayı ve İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, Meclis Mahallesi Muhtarı Hasan Ağtepe, partililer ve çok sayıda bölge halkı katılımları ile destek verdi. Sabah 8.30’da alanda buluşan çok sayıda vatandaş, ellerinde eldiven ve tutkaçlarla bölgede büyük bir çöp temizliği yaptı. Pet şişeden naylon poşetlere ve cam parçalarına yüklü miktarda çöp toplanan alanda bir de basın açıklaması yapıldı.

Eski adıyla Sarıgazı askeri lojmanlar olarak bilinen alanın bölgenin en değerli yerlerinden olduğunu ifade eden CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, “Çekmeköy Belediyesi ve Kaymakamlığı ile Sancaktepe Belediyesi ve Kaymakamlığı’na bölge halkımız adına açık çağrıda bulunuyoruz: gelin yıllardır adeta atıl halde duran bu yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de elele vererek park ve yeşil alan yapıp insanlarımızın hizmetine sunalım. Burası 70 bin metrekare alanın üzerinde devasa büyüklükte her iki ilçenin ortak noktasındaki kıymetli bir yer. Her tarafın beton yığınlarına gömüldüğü şu kentte nadide bulunabilecek bu alanı yeşil alan yapalım, park yapalım. Yaşlılarımız burada sabah yürüyüşünü gerçekleştirsin, gençlerimiz spor yapsın, çocuklarımız top oynasın, aileler piknik yapsın. Burada hep birlikte nefes alalım, sağlıklı bir yaşamı hep birlikte paylaşalım” şeklinde konuştu.

Askeri lojmanların park ve yeşil alan yapılmasının bölgeye büyük değer katacağını ifade eden CHP dönem ilçe başkanı ve İBB İSTAÇ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, “Burasının ne yapılacağını bilmiyoruz ama ne yapılması gerektiğini bütün bölge halkımızla birlikte çok iyi biliyoruz. Her tarafımızı sarıp sarmalayan beton yığınlarından bunalan Sancaktepe halkı da Çekmeköy halkı da bu yerin yeşil alan olarak kalmasını istiyor. Bizler de yıllardır bu yerin insanların nefes alacağı bir kent park yapılması için vermiş olduğumuz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve burasının betonlaşmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP’nin geçen dönem belediye başkan adayı ve İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama da yapmış olduğu açıklamada; “İstanbullu rahat nefes alabileceği yeşil alanlar ve parklar istiyor. Bu yer de bölge insanının güvenle yeşil alana kavuşabileceği muazzam bir fırsat. Gelin bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirip halkımıza örnek güzellikte bir park ve yeşil alan kazandıralım diyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Sancaktepesporlu miniklerin de destek verdiği Etkinliğe katılan vatandaşlar daha sonra hep birlikte alanda büyük bir çöp toplama hareketi gerçekleştirdi ve yüzlerce poşet dolusu çöp toplanarak belediyenin alması için ortak noktalarda biriktirildi.

Reklamı Geç