Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DE AYGAD RÜZGÂRI ESTİ..

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti AYGAD, yerel yönetimlere yönelik başlattığı ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Başkan Ahmet Işıkdağ ve yönetim kurulu üyeleri üçüncü ziyaretlerini Sancaktepe’ye yaptı. Başkan Işıkdağ, “Yöneticilerimizle birlikte bölgenin değerini artıracağız” dedi.

Sultanbeyli ve Maltepe ziyaretlerinin ardından Sancaktepe Belediyesi’ni ziyaret eden AYGAD yönetimi, Başkan İsmail Erdem ile görüşmenin ardından Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’nu ziyaret ederek temaslarda bulundu. AYGAD heyeti, ilçedeki yerel yöneticiler ile hem tanışma hem karşılıklı istişare yönünde ilk adımı attı. Bölgesindeki yerel yönetimler ile faydalı temaslarda bulunmak, Cemiyeti tanıtmak ve gazeteciliğin sorunlarına çözüm üretmeyi hedefleyen AYGAD yönetimi ziyaret edilmedik kurum bırakmıyor. Ziyaretlerde konuşan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “Öncelikle mesleğimizde itibarı zedeleyen davranışları bitirme gayretinde olacağız. Bu hususu çok önemsiyoruz. Toplumun sorunlarını yansıtan bir ayna işlevi gören gazetecilerin, bu alanda sağlanan haklardan da hakkaniyet ile faydalanması da temel gerekliliktir” dedi.

AYGAD BAŞKANI IŞIKDAĞ, AYGAD BUNUN İÇİN VAR”

Belediye Başkanı İsmail Erdem’i makamında ziyaret eden AYGAD yönetimi adına konuşan Başkan Işıkdağ, yerel gazetelerin temel sorununun kamu kaynaklarından hakkaniyetli bir biçimde faydalanamadığının altını çizerek, “öncelikle mesleğimizde itibarı zedeleyen davranışları bitirme gayretinde olacağız. Bu hususu çok önemsiyoruz. Toplumun sorunlarını yansıtan bir ayna işlevi gören gazetecilerin, bu alana sağlanan haklardan da hakkaniyet ile faydalanması da temel gerekliliktir. Bunları birbirinden ayrı düşünmüyoruz. Etki tepki kuramı üzerinden yola çıkarsak, bugün eleştirilen bir yerel basın var ise bunun başlıca sebebi bizleriz. Ancak buna yol veren, hatta sebep olanların başında gerekli düzenlemeleri yapmayarak bu meslek grubunu adeta kendi sorunları ile boğuşmaya, yanlışa tevessül etmeye iten bir anlayış da var. Tabii ki devleti yönetenlerin bu konulara direkt eğilmelerini beklemiyoruz. Zaten AYGAD bunun için var. Mesleğimize itibar kazandırmak, daha donanımlı, daha özgür yayıncılık yapmak adına bizlere aslında hakkımız olan kaynakları sunması gereken bu kurumlara derdimizi anlatacağız. Onların bu konuları çözmeleri için daha duyarlı olmalarını sağlayacağız. Yolumuz özetle budur. Bu yolda siz değerli yerel yöneticilerin yani belediye başkanlarının, kaymakamların desteğine ihtiyacımız var. Karşılıklı anlayış ve siyasete anlatma konusunda ciddi katkılarınız olabileceğini düşünüyoruz. Sizlerin de gerçek bilgi kaynağınız olabilecek, eleştirileri ile size yol gösterecek, ışık tutacak dürüst ve bağımsız bir yerel basın isteğiniz olduğunu biliyoruz. Bu yolu inşallah birlikte yürüyeceğiz” dedi.

BAŞKAN ERDEM; “AYGAD’IN SÖZLERİNİ VE ÇALIŞMALARINI ÖNEMLİ BULUYORUM”

AYGAD usta gazetecilerden oluşturduğu yeni yönetimi ile hızlı, kararlı ve çözümcü noktada adımlarını atarak bölgedeki ziyaretlerine devam ediyor. AYGAD’ın Sancaktepe temasları Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaretle başladı. Erdem, “Bizim gözümüz, kulağımız olmasını beklediğimiz bir meslek grubunun bu ziyareti çok anlamlıdır, çok önemlidir. Sayın AYGAD Başkanı ve heyetinin Belediyemize gelerek mesleğin itibarı, doğru işler yapılması ve gelecekte daha kaliteli işler çıkması adına söyledikleri sözleri çok önemsiyorum. Gazeteci, doğruya doğru, yanlışa yanlış, eğriye de eğri diyebilen kişi olmalıdır. Ülke ve millet menfaatleri doğrultusunda öncelik vatanına ve bayrağına sahip çıkmak olan gazeteci, toplumun en hassas bireyidir. Çünkü sizler toplumu yönlendiren kişilersiniz. Dolayısıyla sizlere her dönemde önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Vatandaşı en kolay etkileyen unsur medyadır. Bu sebeple medyamızın doğru, dürüst, adil bir bakış açısı ile habercilik yapması en başta bir yerel yönetimlerin kazanımı olacaktır” diye konuştu.

BAŞKAN ERDEM; “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Basının önemli olduğunun farkında olduklarını ve gazetecilerin taleplerine sessiz kalınmayacağının altını çizen Başkan Erdem, “destek olmak bir yana bu konuları aktarmak için de her desteği vermeye hazırız. Sancaktepe’de ve ülkemizde basının doğru işler yapmasını arzuluyoruz. Basın öyle bir güç ki yaptıkları ve yazdıkları ile sizi çok farklı gösterebiliyor. AK Parti’nin ülkemizde her alanda sağladığı çözümler var. Mesleklere katkıları var. Gazetecilerin talepleri de elbette sessiz kalmayacaktır. Gerek ilgi kurumlar, bakanlıklar gerek en üst merciler bu konuda sizlerin haklı taleplerine bir çözüm getireceklerdir inancındayım. Sizler yeter ki doğru olun ve bu iyi niyeti her anlamda sergileyin. Muhakkak başarılı olacaksınız. Bir yerel yönetici olarak ben de her desteği vermeye hazırım. İlçemiz kadar ülkemizin de gelişmesine katkı olabilecek her güzel işe kendi ölçülerimiz içinde seve seve destek oluruz” ifadelerini kullanarak AYGAD’ın yeni yönetimini tebrik etti.

IŞIKDAĞ, “AYGAD MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI BİR YÖNETİMDEN OLUŞUYOR”

Yerel basın sektörünün görevini daha elverişli şartlarda yapabilmesi için üzerlerine düşen sorumlulukların bilincinde olduklarını hatırlatan Başkan Işıkdağ; “bu noktada kendi içimizde milli değerlere bağlı, vatan ve millet menfaatlerini ön planda tutan arkadaşlarımızın çoğunlukta olduğu bir yapıyız. Siz yerel idarecilerimiz ile toplum arasında köprü görevi kuran sektörümüzün etik çerçevede daha iyi bir imaja kavuşması için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÇAKIROĞLU; “YEREL BASIN BİZİM HABER KAYNAĞIMIZ”

Başkan Erdem ile bir süre görüş alışverişinde bulunan AYGAD üyeleri, daha sonra ilçe Kaymakam Adnan Çakıroğlu ile makamında bir araya geldi. Görev yaptığı her yerde yerel basının önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Çakıroğlu, “Öncelikle ifade edeyim ki biz Kaymakamlar gazetelerde görünmeyi çok arzu etmeyiz. Ancak gazetelerin yazdıklarını herkesten titiz okuruz. Çünkü gazeteler ve gazeteciler kamu yöneticilerinin en önemli haber kaynağıdır. Yıllardır yaptığım bu görevde yerel basının önemine çok konuda şahit oldum. Öyle ki bazen bizlerin bilmediği hususları onların yazması sayesinde öğrenip müdahale etmişiz, vatandaş mağduriyetini gidermişizdir. Bu sebeple benim için kıymetli mesleklerden biri de gazeteciliktir” diye konuştu.

ÇAKIROĞLU; “BİZLER HALKIN İÇİNDEYİZ, GAZETECİLER İSE TAM ORTASINDA”

Ülkemiz gelişiyor, gelişirken de yeni sorunlar ve çözüm önerileri gerekiyor. Bizler halkın içindeyiz ama sizler tam ortasındasınız. Bundan daha önemli bir iş olamaz. Ben de özellikle yerel basını takip ederek gelişmeleri öğreniyorum. Tabi ki sorunlarınızın çözümü konusunda bizlere sorulduğunda üzerimize düşeni yerine getiririz. Ancak bizim görevimiz daha çok kamu kurumlarının koordinasyonudur. Bu anlamda yerel basın mensuplarının taleplerine daha hassas yaklaşabileceğimiz ifade etmek isterim” diyerek AYGAD’ı ve yeni yönetimi tebrik etti.

Belediye ziyaretinde Başkan İsmail Erdem’e anlamlı bir tablo hediye eden AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ve yönetimi, ziyaret ettiği Kaymakam Çakıroğlu’na da günün anlam ve önemine ilişkin bir hediye takdim etti.

Reklamı Geç