Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’NİN DİNAMİK İSMİ MEHMET GENÇ ADAY ADAYI..

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, görevinden istifa ederek Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

gncaday27 Haziran’da yapılacak genel seçimler için çok sayıda bürokrat aday adaylığı için sıraya girdi. Seçimlerde aday olmak isteyen bürokrat ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının istifa etmeleri için verilen süre Salı günü sona erdi.   Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Haziran’da yapılacak seçimler için Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Aday adaylığı için neden Ak Parti’yi tercih ettiğini: “ Ortak akılla milletimiz için hizmet üretmek öncelikli meselesidir. Ekonominin büyümesinden. Huzurun güvenliğin artmasında demokrasinin daha da yükselmesinde ihtiyacımız var. Türkiye’nin sorunların çözümünde AK Parti’nin rehberlik etmesi değerli ve önemlidir” sözleri ile açıklayan Genç, seçilmemesi durumunda yöneticilik görevine dönüş yapacağını belirtti.

gncaday3Mehmet Genç Kimdir?..

Sivas Merkez Çallı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet GENÇ, 1971 yılında Sivas’ta doğdu. 1991 yılında Sivas İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamladıktansonra, 1997 yılında aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Bölümü’nde Yüksek Lisansını bitirdi. 2003 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde MBA ve İnsan Kaynakları Yönetimi’nde Yüksek Lisans yaptı.

Çalışma hayatına BELBİM AŞ’de başlayan GENÇ, 1997 yılında girdiği İGDAŞ’ta sırasıyla; Özel Kalem Müdürlüğü, Genel Müdür Danışmanlığı ve İç Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinin hemen ardından göreve başladığı Sancaktepe Belediyesi’nde; Özel Kalem Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Lise yıllarında tanıştığı Milli Gençlik Vakfı’nda; Marmara Üniversitesi Fakülte Başkanlığı ve Üniversite Başkanlığı ile Erenköy ve Kadıköy İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. Refah Partisi ile başlayan siyasi çalışmalarını Fazilet Partisi ve ardından AK Parti ile devam ettirdi.

2003 yılından itibaren sırasıyla; AK Parti Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı, Ataşehir İlçe Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı ve SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol alan; Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Deniz Feneri Derneği Genel Kurul Delegesi ve Cihannüma Derneği Üyesi olan GENÇ,aynı zamanda Sivas Platformu İcra Kurulu Üyesi, İstanbul Sivas İlbeyliler Derneği Başkanı ve birçok hemşehri derneğinin hem üyesi hem de gönüllü destekçisidir.

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü Güreş Şube Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olarak, sporla iç içe bir yaşam sürmektedir. Bir dönem Okan Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak İktisat, İşletme ve İnsan Kaynakları Yönetimi dersleri veren GENÇ, halen aynıüniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde Doktora çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra, 2001 yılında İGDAŞ Yayınlarından çıkan; ‘Fotoğraf ve Belgeler Işığında İstanbul Depremleri’ isimli bir de eseri bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babası olan GENÇ, Arapça ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Reklamı Geç