Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’YE YENİ MÜFTÜLÜK BİNASI, CAMİİ VE KURAN KURSLARI..

Genç ilçe sloganıyla hareket

Genç ilçe sloganıyla hareket eden Sancaktepe’de hizmete alınan 7 camii, 7 kuran kursu ve İlçe Müftülük Binası’nın açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katıldığı törenle gerçekleşti.

sancaktepe müftülük açılışı 1Sancaktepe’de yapılan Müftülük hizmet binasının bulunduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde düzenlenen törene Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Adnan Çakıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, CHP İlçe Başkanı Alper Yeğin ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

sancaktepe müftülük açılışı 3Kuranı-Kerim ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çanakkale Şehitlerine rahmet diledi. Halep’te bir caminin bombalandığını hatırlatan Mehmet Görmez, “Dün namaz kılarken katliama uğrayan 50 ila 60 civarında kardeşimiz oldu. Bu rahmet saatinde coğrafyamızda akan gözyaşımızın dinmesi, akan kanın ve acıların son bulmasını yüce Allah’ tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

sancaktepe müftülük açılışı 4Sancaktepe’ye yapılan hizmetler nedeniyle başta belediye başkanı ve ilçe müftüsü ile hayırseverlere teşekkürlerini sunan Mehmet Görmez, “8 yıl içinde büyük bir şehre dönüşen bu beldede bu müesseseler, inşallah şehrin manevi hayatını ayağa kaldıracaklardır” ifadelerini kullandı.

sancaktepe müftülük açılışı 7Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada açılışı yapılan eserlerin ilçemize hayırlı olmasını dileyerek hem ülkemiz hem de ilçemiz için artan nüfusla birlikte kutsal mekanlara olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını ve belediye olarak bu konuda üstlerine düşen her görevi yaptıklarını belirterek; “İnsanların manevi havayı teneffüs ederek huzur duyacağı ve deşarj olacağı bu mekânlara her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Camiler, bahsi geçen problemlerin giderilmesinde olumlu rol oynadığı gibi insanların sosyalleşmesine de önemli derecede katkılar sağlamaktadır. Bu kutsal yerlerin yokluğu durumunda; bırakalım şehir ya da kazada yaşayanları, aynı mahallenin insanları bile birbirlerini göremeden yıllarca yaşayıp gidiyorlar” dedi.

sancaktepe müftülük açılışı 5Başkan Erdem belediye olarak; eğitim, sağlık ve kültürel alandaki yapılan çalışmalardan da kısaca bahsederek Sancaktepe’nin her anlamda daha gelişen bir kent durumuna geldiğini belirtti.

sancaktepe müftülük açılışı 2Konuşmaların ardından gerçekleşen açılış töreninin ardından Belediye Başkanı İsmail Erdem, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde ağırladı. Başkan Erdem desteklerinden ve ziyaretinden ötürü Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

sancaktepe müftülük açılışı 8

sancaktepe müftülük açılışı 6

sancaktepe müftülük açılışı 9

Reklamı Geç