Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

TABANDA SİYASET ISINMAYA BAŞLADI..

Pandemi sürecinin yeniden normal hayata dönmesiyle birlikte tabanda siyaset hareketlenmeye başladı. Yerelde siyasi parti teşkilatları ve belediyeler sanki yarın seçim yapılacakmış gibi çalışıyor. İktidarından muhalefetine parti üst düzey temsilcilerinin de katılımıyla STK’lar ziyaret ediliyor, muhtarlar geziliyor, esnaf ve işyerleri hiç boş bırakılmıyor.

Yapılması gereken de bu tabiki.. Hareketlilik sosyal medya aracılığı ile de yansıtılıyor. Bizler de yerel basın olarak çoğu zaman takip ediyor ve haber kanallarımızdan yayımlıyoruz. Vatandaşın ortak derdi ekonomi ve işsizlik… Salgın dönemiyle birlikte bu sıkıntı iyice tavan yapmış durumda. Pandemiye rağmen gelinen durumun idare edilebilir olduğunu savunan iktidar partisi temsilcileri de sokakta en çok bu konularda zorlanıyor.

Bütün insanlık olağanüstü zor günler yaşadı. Pandemi maddi, manevi herkesi derinden etkiledi. Bozulan ekonominin vurduğu yerel yönetimler de hizmet üretmede sıkıntı yaşıyor.

Millet ittifakına geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu açıdan çok şanssız bir sürece denk gelmiş durumda. Onca vaadin yerine getirilmesi, hizmetlerin yürümesi, yeni yatırımlar hepsi para ile olan işler. Belediye meclislerinde de en büyük kavga buradan çıkıyor zaten. İktidar, ‘hani söz verdiğiniz hizmetler nerde?’ diye soruyor, muhalefet, ‘ekonomiyi siz bozdunuz’ diye yanıt veriyor. Üstüne bir de genel siyaset tartışmaları eklenince sonuç tam bir çıkmaz oluveriyor.

Kim ne yapsın mahalle sakinlerinin yolunu, suyunu çevresini, ulaşımını altyapısını, derdini, tasasını misali… Kısır döngü sürüp gidiyor. İşte böyle bir zeminde Türkiye, genelde ve yerelde hummalı bir siyasi siyasi telaş içinde. Siyasi sonuçlar nasıl şekillenir? sorusunun cevabı ekonomik göstergelerin hareket yönüne bağlı.

Bir milletin demokrasisine sahip çıktığı 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümünde idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle; sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar dilerim..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç