Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKAT DOSTLUK GURUBU KAHVALTIDA BULUŞTU

İyi dostluk ve toplum

İyi dostluk ve toplum yararlarının gözetilmesi amacıyla oluşturulan Tokat Dostluk Grubu (TDG) üyeleri düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sancaktepe’de yaşayan Tokatlıların oluşturduğu grubun toplantısı çok samimi bir havada geçti. Katılımcılar, hem hasret giderdi hem de ülke gündemini konuştu.

tokkah3Tokat Dostluk Grubu’nun her ay düzenlediği toplantı Samandıra Roca Cafe’de yapıldı. Tokat Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Günal’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Aydar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, Karabük Eski İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İBB Müfettişi Keramettin Avşar,  Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Rukiye Yıldırım ve grup üyeleri katıldı. Yerel basınında bir hayli ilgi gösterdiği toplantı takdir ve beğeni topladı.

tokkah2Kahvaltı sonrası açılış konuşması yapan TDG Başkanı Mustafa Günal: “Hem kendi üyelerimizi bünyemizde canlı tutmak için hem de geleceğe dönük bir şeylerin olabilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.  Günal:  “Gayemiz, topluma hizmet etme idealini, bütün değerli girişimlerin temeli olarak teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle, tanışıklığın geliştirilmesini bir hizmet fırsatı saymaktır.  Her Tokatlının, kendi işini ve mesleğini topluma hizmet için bir fırsat sayarak yüceltmesini istiyoruz.  Hizmet idealini kişisel yaşamında, mesleki yaşamında ve toplumsal yaşamında uygulanmasını,  dostluk ilişkileri kurmak suretiyle karşılıklı anlayışı, iyi niyet ve barışı teşvik etmek ve geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

tokkah1Günal, konuşmasının sonunda Tokat Dostluk Grubu üyelerden 23. Dönem AK Parti Milletvekili Hüseyin Gülsün ve Mali Müşavir Kaya Çardak’ın önümüzdeki milletvekili seçimlerinde aday adayı olduklarını söyledi.

Yerel yönetimlerin katılımcılıkla daha verimli hizmet edeceğini belirten Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise : “Demokrasi sadece seçim sonuçları değildir. O beldede yaşayan herkes kendi geleceği ile ilgili karar vermelidir. Aksi takdirde bir şeyler eksik kalacaktır.  Bu yüzden ilçemizde bulunan çeşitli sosyal gruplar ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek onların kanaatlerini alıyoruz, bunu çok önemsiyoruz. Sancaktepe’yi daha iyi yerlere taşıyacağımıza olan ümidimiz tam olduğundan yaptığımız çalışmalardan hiç yorulmayacağız. Aslında nüfus olarak en çok Tokatlıların yaşadığı Sancaktepe’de bende fahri Tokatlı sayılırım” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Karabük Eski İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar: “Hayatımız boyunca çeşitli insanlar tanır, çeşitli muhabbetlerde bulunuruz. İnsanlarla kaynaşmak bu ülkede seven herkes için özel ve önemli. Bilhassa hemşehrilerimizi sevmek, onların sorunlarını dinlemek ve hep birlikte sorunlara çare aramak, hayatımızdaki en önemli manevi kazançtır” dedi.

Toplantıya katılan Mali Müşavir Kaya Çardak’ı ise, “ülke değerleri ile örtüşen siyasi, sosyal ve sivil farklı oluşumlarda yer aldım. Her ne kadar farklı oluşumlar olsa bile aynı ideale gönül vermiş kişiler olduğu için zaman zaman bir araya gelme lüzumu hissettim. Ülkeye hizmet etmek amacıyla niyetlendiğim bu yolda desteklerinizi bekliyorum “ şeklinde konuştu.

Tokatlıları birlik ve beraberliği önemine dikkat çeken İBB Müfettişi Keramettin Avşar ise: “Birçok arkadaşlarım arasında en vefakâr, en fedakâr, en iyi kalpli, gece-gündüz arayıp dertlerimi paylaşabileceğim çok uzaklarda olsa bile varlığını her an yanımda hissettiğim çok özel, çok değerli bir hemşerim dostum var. Hayatta en önemli şey de bu değil mi zaten?” dedi.

Toplantıya katılan grup üyeleri kendilerini tek tek tanıtarak hemşehrileri ile bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, Tokat Dostluk Grubu (TDG) nun çalışmalarına gönülden destek olacaklarını ifade ettiler. Programa katılan Tokatlı sanatçı Aysel Demirci, okuduğu kendi eserleri ve Tokat yöresi Türküleri ile katılımcılara neşe dolu dakikalar yaşattı.

Reklamı Geç