Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKDEF BÜNYESİNDEKİ KADINLAR BİR İLKE İMZA ATTI..

Merkezi Sancaktepe’deki Türkiye genelinde

Merkezi Sancaktepe’deki Türkiye genelinde faaliyet gösteren Tokat Dernekler Federasyonu TOKDEF bünyesindeki kadınlar bir ilke imza atarak büyük kadın kurultayını gerçekleştirdi. Gülay Demirtaş’ın kadın kolları başkanı seçildiği kurultayda konuşan TOKDEF Genel Başkanı Halil Bakan, “Hedefimiz daha fazla kadın ve genci bu çatı altında toplamak” dedi.

İstanbul’da yaşayan Tokatlı kadınlar, bünyesinde faaliyet gösterdikleri TOKDEF öncülüğünde ilk kadın kurultayını gerçekleştirdi. Kadınların sivil toplum kuruluşlarında daha aktif görev almasını amaçlayan TOKDEF kadın kolları, yeni başkan Gülay Demirtaş’a tek liste halinde görev verdi. Yenidoğan Kadir Topbaş Kültür Merkezi’ndeki büyük Tokat kadın kurultayı, kadınların STK’lardaki etkin rolünü ve sesini daha gür duyurmaya yönelik ilklerden biri oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kurultaya siyasiler, STK temsilcileri ve iş dünyasının yoğun ilgisi vardı.

Tokat Dernekler Federasyonu TOKDEF’in kuruluş amacı ve hedeflerine yönelik sinevizyon gösteriminin yapıldığı kurultaya; ev sahibi TOKDEF Genel Başkanı Halil Bakan ve Başkan Yardımcısı İlhan Bayram ile yöneticilerin yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Turan Hançerli, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, STK temsilcileri ve çok sayıda isim katıldı. Tokat yöresine ait türkülerin de seslendirildiği dinletiler eşliğinde devam eden kadın kurultayında yapılan konuşmalarda kadının sosyal yaşamdaki yeri ve dünya üzerindeki değişime etkisi ele alındı.

2019 projeleri arasında Türk kadınının sosyal hayattaki yerinin daha da güçlenmesi için planları olduğunu kaydeden TOKDEF Genel Başkanı Halil Bakan; “Bu göreve gelirken hedeflerimizin en başında siz kadınlarımızın bu çatı altında daha güçlü olmanızı sağlamak vardı. Kadınlarımızın ve gençlerimizin TOKDEF bünyesinde daha etkin ve daha fazla görev alması için başlattığımız mücadele bugün amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Bu kurultay alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de ilk defa bir federasyon bünyesindeki kadınlarımız kendi kolunu oluşturup kurultayını yapıyor” şeklinde konuştu.

Kadın kurultayının diğer STK’lara örnek olacağını kaydeden Halil Bakan; “Değişimi hiç kuşkusuz kadınlarımız gerçekleştiriyor. Eğitimli, çağdaş kadınların dünyayı değiştireceğine olan inancımızla hareket etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde gönüllü komisyonlarımız işbaşı yapacak ve bu komisyonların ön safında kadınlarımız görev alacak. Komisyonlarımız işsizlik ve iş sorunlarının çözümünden diğer bir çok sosyal yaraya parmak basacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TOKDEF Kadın Kolları seçimi yapıldı ve tek liste ile Gülay Demirtaş yeni başkan seçildi. “Tokat Dernekler Federasyonu bünyesinde görev almamdaki amacım; örgütlü mücadelenin ikinci bir gücü olarak kadınlarında aktif bir şekilde dayanışmasına ve çalışmasına katkı ve destek sağlamaktır” diyen 1989 doğumlu olan Gülay Demirtaş, aslen Tokat İli Almus İlçesine bağlı Kınık Beldesi nüfusuna kayıtlı. Eskişehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Gülay Demirtaş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını alarak bu mesleğine devam etmekte. Dernekçilik faaliyetlerine, Kınık Beldesi Gençlik Kollarında başlayan Demirtaş, halen yönetim kurulunda görev alıyor ve derneğin çeşitli kademelerinde etkin görevler yapıyor.

Reklamı Geç