Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOPBAŞ, SULTANBEYLİ, ÇEKMEKÖY VE SANCAKTEPE’DE NÖBETTE..

Yaşanan 15 Temmuz hain

Yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetleri devam ediyor. İBB Başkanı Kadi Topbaş, Anadolu yakasında Sultanbeyli, Sancaktepe ve Çekmeköy’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla birlikte nöbetteydi.

meydanlar ful 5Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy’de meydanları dolduran vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu yaşanan hadise dünya insanlık tarihine bir ders. Akademik çevrelerde mutlaka okutulacak. Dünya insanlığı, devletler, milletler sizi örnek alacaklar” diye konuştu. Darbe gecesi sabaha kadar dua eden, göz yaşı döken ve meydanlara çıkıp canını siper edenler sayesinde hain darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti:

meydanlar ful 2“FETÖ’nün asker kisveli teröristleri o gece korku salmak istediler. Sıkı yönetim ilan etmek istediler. Ama siz çıkınca sokağa kaçacak delik aradılar. Siz onlara biz burayız, siz kimsiniz dediniz. Bizim yaşadığımız bu olayları tüm dünyada ders olarak okutulacak. Sizin bu kahramanlığınız tüm dünyada bilinecek. Siyasi partilerimizin birlikte hareket etme ve liderlik tavırlarına teşekkür ediyorum. Medyamıza teşekkür ediyorum. İki kahramanımız var. Birincisi Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız. Diğer kahraman ise sizsiniz.”

meydanlar ful 4Batının hala Türkiye’de yaşanan bu darbe girişimine duyarsız kaldığını ve Türkiye’nin karanlığa gömülmesini istediklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Ben Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak mevkidaşlarıma mektuplar yazdım. Konuyu anlattım. Ama maalesef batıda bu hezeyanları görüyoruz” dedi.

meydanlar ful 3Hain darbe girişimi karşısında tüm siyasi partilerin ortak hareket ederek bölücülere karşı net bir duruş sergiledikleri için teşekkür eden Başkan Topbaş, Türk medyasına sergiledikleri tutum için de teşekkür etti. “Geçmişte 1960 ihtilali yaşamış birisiyim. O dönemde radyo evini, PTT’yi işgal eder ve sözde bildiriler yayınlarlardı. Herkes susardı, zannedelerdi ki tüm Türkiye bitti ve istanbul sex partnert kimse kıpırdamazdı. Öyle zannettiler ki TRT’yi işgal ettiler. Ama o gün bugün değil ki. Özgür medyamız üzerine düşeni yaptı ve sizler de tank mermi uçak hiçbir şey gözetmeksizin meydanlara yürüdünüz. Gittiğimiz her toprakta medeniyet adına izler bırakmışız. Büyük bir milletiz. Yine bir destan yazdınız. İşte bu duruşumuzun devamı olması lazım ki birileri dersler alsın ve bir daha tenezzül edemesin. Bu nöbetler çok kutsal.”

Çalışma arkadaşlarına şehit ailelerine gitmelerini ve aileler ile ilgili bir dosya hazırlamalarını istediğini anlatan Başkan Topbaş çAlışma arkadaşlarının kendisine şu bilgileri verdiklerini söyledi: “Diyorlar ki ‘bu şehit aileleri ne güzel insanlar, sanki özel seçilmiş’ diyorlar. Bu kadar güzel temiz. ‘Bize taziyeye gelmeyin, bizi müjdelemeye gelin’ diyorlar. Ben de eşime ziyarete giderken onlara ‘taziyeye değil şehitliğiniz mübarek olsuna gidin’ dedim. Peygamberlikten sonra en güzel makam. Kanlarını canlarını verdiler ah bir daha dünyada olsak bir daha bu tadı tatsak diye güzellik yaşıyorlar. Ne güzel insanlar. Rabbim onlardan razı olsun, makamların en güzeline çıkarsın. Ankara’ya göreve giden bir korgeneral bugün ziyaretime geldi. Diyor ki ‘Başkan böyle bir millet yok. Bu milletin önünde komutan olmak asker olmak bize büyük bir şeref’ diyor. Ne güzelsiniz, 7den 70’e. Su uyur düşman uyumaz diyerek nöbet tutuyorsunuz. Ne güzel bir milletsiniz.”

Reklamı Geç