Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TÜM BU ZORLUKLARI GÖZE ALARAK BİZ BU HİZMET YOLUNA ÇIKTIK..”

24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bölgede faaliyet gösteren yerel basın temsilcilerini kahvaltıda ağırlayan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, hem gazeteciler gününü kutladı hem de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart’ta göreve gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaşın memnuniyetini kazanan çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Döğücü, son zamanlarda iyice artan bir takım spekülasyonlara ve iddialara gülüp geçtiğini ifade etti. Gazetecilerin istifa ve belediye yönetimindeki çeşitli iddialara yönelik sorularına yanıt veren Döğücü; “Bu yola çıkarken bazı sonuçları göze alarak çıktık. Asıl sorumluluğumuzun yeni başladığı bilinciyle hareket ederek işimize bakıyoruz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Birilerinin oturduğu yerden ürettiği boş laflara karnımız tok. Dedikodu ile mücadele timi kursak yeridir” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile kamu görevi üstlenen, zor şartlarda bölgenin nabzını tutan ve kamuoyuna tarafsız haber ulaştıran basın mensupları ile kahvaltılı programda bir araya geldi. Belediye hizmet binasında gerçekleşen programda Başkan Döğücü, yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgiler verirken, basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak taleplerini dinledi.

31 Mart’ta göreve seçilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaşın takdirini kazanan güzel çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Döğücü, “Gecemiz gündüzümüz Sancaktepe halkına verdiğimiz sözler doğrultusunda hizmet üretme çabasıyla geçiyor. 7/24 halkımızla beraberiz. Gündüz sahada vatandaşla beraber oluyoruz, akşam saat 22.00 civarlarına kadar belediye binasında çalışıyoruz. Biz bu yola çıkarken tüm bu zorlu sonuçları göz önüne alarak çıktık. Asıl sorumluluğumuz şimdi başlıyor. Verdiğimiz her sözün sonuna kadar arkasında duracağız ve yerine getirmek için çalışacağız. Bu noktada tüm planlamalarımız hazır” dedi.

Basın mensuplarının son günlerde bitmek bilmeyen bazı iddialara yönelik sorulara cevap eren Başkan Döğücü; “Bayan bir belediye başkanı olmam sebebiyle kabullenme zorluğu yaşayan bazı çevreler durmadan ortaya bir şeyler atıyor. Yok borçlar yüzünden istifa etmişim, yok belediyeyi asıl yönetenler başka kişilermiş, yok bilmem daha neler, neler… Birilerinin oturup tüm bu boş lafları üretmeye zamanı var ancak bizim bunlara cevap yetiştirecek ne zamanımız ne de enerjimizi boşa tüketecek lüksümüz var. Onun için gülüp geçiyoruz. Sancaktepe’de dedikodu ile mücadele timi kursak yeridir.

Sancaktepe Belediyesi’nin borcu hizmet ve yatırımların karşılığıdır ve sadece bizim değil tüm belediyelerin sorunudur. Kimse Ataşehir ve Kartal’ın borcunu konuşmuyor. Her işin olduğu gibi borçların da üstesinden geleceğiz. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik krizi hayatın her alanında olduğu gibi biz yerel yönetimleri de derinden etkilediği bir gerçek. İnşaat faaliyetleri başta olmak üzere belediyeler iskanla ilgili zor bir süreçten geçiyor. Bu noktada vatandaşımıza kolaylıklar sunuyoruz. Gider kalemlerimizde özellikle araç gibi konularda tasarrufa yöneldik ve ilk meyvelerini almaya başladık. Yakın bir tarihte bu ekonomik zorlukların da üstesinden geleceğiz.

Belediyemizin vatandaşımıza vermesi gereken hiç bir rutin işi aksamadı, aksamayacak. Hükümetimiz ve merkezi idare her zaman yanımızda. Devlet millet elele bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Seçim öncesi verdiğimiz tüm vaatlerin sonuna kadar arkasındayız ve hepsini tek tek yerine getirmeye başladık. Örneğin Şeffaf Oda uygulaması gibi. Milletle buluşmalarımız sürekli devam ediyor.

Hiç kimseyi kötülemeden rakiplerimizle diyalog ve işbirliği içinde CHP meclis üyeleri ile ortak payda Sancaktepe için birlikte çalışıyoruz. Muhalefete bizi sorguladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Anadolu yakasındaki en büyük millet bahçesi ve Avrupa’nın en büyüğü olan Şehir Hastanesi için takibimiz devam ediyor. Kadın Kafe ve Gençler için fikir üretme merkezleri projemiz yakında hayata geçecek. Spor alanında Sancaktepe Spor Kulübü’nün sadece 2. Lig hakkını başka bir kişiye devrettik endişeye mahal olmasın spor kulübümüzün faaliyetleri artarak devam edecek ve sporcularımızın lisans hakları aynen korunacak. Yani Sancaktepe Spor Kulübü aynen devam ediyor.

İşten personel çıkarma noktasında da çeşitli söylentiler yayılmak isteniyor. İŞKUR’dan alınan geçici personel zaten 9 aylık geçici süre ile görev yapan arkadaşlarımızdan oluşuyordu onun dışında işini layıkı ile yapan ehliyet ve liyakat sahibi hiçbir arkadaşımızın aşıyla ve işiyle oynamak gibi bir düşüncemiz olmaz, olamaz da. Ama şunu yapıyoruz, daha verimli iş üretme ve hizmet yapmak için çalışma ekiplerini ve sahalarını test ediyoruz.

Reklamı Geç