Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TURHAL ÇAYLI KÖYÜ, KLASİK DERNEKÇİLİĞİN ÖTESİNDE İŞLER BAŞARIYOR..

Merkezi Sancaktepe’de yöresel dernek

Merkezi Sancaktepe’de yöresel dernek statüsünde faaliyet gösteren Tokat Turhal Çaylı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adının hakkını tam manasıyla veriyor. 1993 yılından bugüne köklü bir geçmişe sahip olan dernek bünyesinde; çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, lise ve ortaokul seviyesindeki çocuklara yönelik eğitim desteği veriliyor ve kadın kollarının kurduğu atölyede semahtan halk oyunlarına kurslar düzenleniyor. Dernek Başkanı Ahmet Baylan, www.yerelgazete.com.tr ye yaptığı değerlendirmede; kadınlar ve gençlere büyük önem verdiklerini kaydetti.

Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çaylı Kasabası da, ekonomik sebepler yüzünden dışarıya verdiği göçe bağlı olarak nüfusunun 2 binin altına düşmesi ile köy statüsüne dönüşmüş. Dışarıya verilen göçün en büyük adreslerinden olan İstanbul Sancaktepe’de yeniden buluşan Çaylılı hemşeriler 1993 yılında dernekleşerek gurbette dayanışma ve birlik olmanın yollarını aramışlar. Aradan geçen yıllar Çaylılı hemşerileri bu dernek çatısı altında daha da güçlü hale getirmiş ve birlik, beraberlik sayesinde birbirinden güzel çalışmalara imza atılmış. Derneğin kurulduğu yıllardan itibaren her dönem içerisinde görev alan ve bugün de başkanlığını yapan Ahmet Baylan, gazetemize konuştu.

Hemşerilerin biraraya gelip hasret giderdiği lokal olarak da hizmet veren dernek bünyesinde; ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere eğitim takviyesinden, folklore, semahtan, halk oyunlarına çeşitli kurslar verildiğini anlatan Başkan Baylan, “Derneğimizin olmazsa olmazı gençlerimiz ve kadınlarımız olağanüstü çaba ve gayretler sarf ediyor. Kadın kollarımızın kurduğu kadın atölyesi ve yakında kurmayı planladığı hak kültür merkezi ile hem bölge insanına hem de hemşerilerimize yönelik çeşitli aktiviteler düzenleniyor” dedi.

Lise ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik kursların cüzi miktardaki bir katılım bedeli ile devam ettiğini ifade eden Başkan Baylan; “Eğitim kurslarımız her geçen gün daha da yoğun ilgi görüyor. Dernek binasında takviye kurslar alan öğrencilerimiz, Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi gibi derslerde destek eğitimleri alıyor. Eğitim kurslarımız devam edecek. Yine hafta sonları semah, folklor, halk oyunları ve koro çalışmaları gibi kurslarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sancaktepe bölgesinde 7 bin civarında nüfusa sahip Çaylılı hemşeri olduğuna vurgu yapan Başkan Ahmet Baylan, şunları kaydetti: “Bir yandan yöremizin gelenek ve göreneklerini geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimize aşılıyorken, diğer yandan günün başlıca gerekleri arasındaki birlik ve dayanışmayı diri tutmaya çalışıyoruz. İyi günde, zor günde hemşerilerimizin yanında yer alarak; mutluluklarını paylaşarak arttırmaya, acılarını paylaşarak bir nebze olsun hafifletmeye çalışıyoruz.

Veb sitemiz www.caylider.org üzerinden derneğimizin tüm faaliyetlerini ve çalışmalarını duyuruyoruz. Güncel konulara ilişkin bilgilerin de paylaşıldığı derneğimizin veb sitesi üzerinden hemşerilerimiz her türlü iletişim kurabiliyor. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız birbirinden güzel etkinliklere imza atıyorlar. Hepsini tebrik ediyorum. Gençlerimizi ve kadınlarımızı dernek çatısı altında daha çok görmek bizlere gurur veriyor.”

Reklamı Geç