Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKMEN; “30 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ, KAZANAN ÜSKÜDAR OLDU”

Üsküdar’da 30 yılı aşkın

Üsküdar’da 30 yılı aşkın süredir yaşanan imar sorununun çözümü büyük bir heyecan yarattı. Kentsel dönüşümün önünü açan devrim gibi bu önemli gelişmenin baş mimarı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni belediye binasının özenle yapılmış olan meclis salonundaki ilk toplantıda Üsküdar’a müjdeler üstüne müjdeler verdi.

uskudar meclis imar 6Kasım ayı ilk oturumunu gerçekleştiren Üsküdar Belediye Meclisi, Başkan Hilmi Türkmen’en katılımıyla önemli açıklamalara evsahipliği yaptı. Yeni belediye binasında özenle dizayn edilen ve göz kamaştıran meclis salonundaki ilk oturuma muhtarlar ve ilçenin önde gelen isimleri de tarihi bin ana tanıklık etti. Meclis Başkanvekili Esat Kalay’ın yönettiği oturumda muhalefetin gündem dışı söz alarak danıştay raporları üzerinde görüşlerini dile getirmesinin ardından kürsüye gelen Başkan Hilmi Türkmen’ın gündeminde ise 30 yılı aşkın süredir adeta kangren haline gelen imar sorununun çözümü ve kentsel dönüşüm müjdesi vardı.

uskudar meclis imar 5Planların askıda olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, “Üsküdarlılar’ın 30 yıldır beklediği imar sorunu hamdolsun çözüldü. İmarı yeterli olmadığı için kendi arsaları üzerinde hiçbir işlem yapamayan vatandaşların mağduriyeti giderildi. Bu sayede arsa sahipleri, kendi arsaları üzerinde planların el verdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Hisseli arsalar için çoğunluğun onayı aranacak. Askıya çıkan planlar sayesinde depreme dayanıksız binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesine imkan tanınacak” dedi.

uskudar meclis imar 4Yeni imar planı ile Üsküdarlı herkesin mülkünün en az 3-4 kat değerlendiğini ifade eden Başkan Türkmen; “Eskider 0.30 olan emsal bu yeni düzenleme ile en az 1.5’e çıkmış ve bir çok yerde 2 kat bodrumun da iskan edilmesiyle emsal 2’yi de bulmuştur. Bu durum Üsküdar’ın önünü açan, halkımızın gelecekte mülkünü daha iyi değerlendirmesini sağlayan bur sonuç yaratmıştır. 16 mahallede yaşayan 270 bin vatandaşımız bu düzenlemeden istifade edecek” dedi.

uskudar meclis imar 1“Kazanan Üsküdar ve Üsküdarlı olmuştur” diyen Başkan Türkmen; “Kentsel dönüşüm projesi, Üsküdar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek. Üsküdar’ın kimliğine yakışır estetikte yapılar, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla bölge adeta cazibe merkezi olacak. Çamlıca Cami silüeti bozulmayacak. Türkiye’de kentsel dönüşüm rol model olacak güzellikte bir dönüşüm hayata geçirilecek.

uskudar meclis imar 2Depreme dayanıklı, görüntü kirliliğine son veren geniş ve ferah yaşam alanlarının oluşturulacağı projede, çok yüksek olmayan yapılar inşa edilecek. Kimseyi yerinden etmeden site tarzı yapılaşmaya gidilmeden, komşuluk, mahallelik, semtlilik değerleri korunarak Üsküdar’ın geleneksel yapısından taviz verilmeyecek. Park bahçeleri, yeşil alanları ve geliştirilmiş ulaşım akslarıyla rahat ve huzurlu yaşam alanları oluşturulacak” şeklinde konuştu.

uskudar meclis imar 3Üsküdar’da 2 tane önemli hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, bunlardan birisinin ‘Kentsel Dönüşüm’ diğerinin de ‘Üsküdar Meydan Projesi’ olduğunu belirtti. Türkmen, ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarının yanı sıra; ‘Üsküdar Meydan Düzenlemesi’, temizlik, eğitim, sağlık, spor, kültür sanat, sosyal yardım alanlarında yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında da bilgiler verdi.

Reklamı Geç