Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTILARI BAŞLADI..

Belediyelerin Mayıs ayı meclis

Belediyelerin Mayıs ayı meclis toplantıları başladı. İlk oturumunda her zamanki benzer tartışmalara sahne olan Ümraniye Belediye Meclisi’nde gündem dışı konular arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu ve ülke ekonomisine yönelik atışmalar yer alırken, iktidarından muhalefetine bütün meclis üyelerinin ortak buluşma noktası Süper Lige çıkma başarısı gösteren Ümraniyespor oldu. Tebrik ve başarı dilekleri, Ak Parti Meclis Üyesi de olan Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar ve kulüp yöneticileri ile sporculara oldu.

Ümraniye Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını Meclis Birinci Başkanvekili Mucip Kopuz yönetiminde gerçekleştirdi. Bu sene mücadele verdiği Süper Toto 1. Lig’de sezon bitimine 2 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Ümraniyespor’un başarısının ortak buluşma noktası olduğu meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu ve ülke ekonomisine yönelik konularda her zamanki benzer atışmalar yaşandı.

Gündem dışı konuşmalarda ilk sözü alan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, geçtiğimiz ay oy çokluğu ile geçen 2021 yılı faaliyet raporuna ilişkin görüşmelerin belediye sitesinde kısa bir bilgi notuyla yer almasını ve kendilerinin verdiği ret oyunun belirtilmemesini eleştirdi. 726 bin nüfuslu ilçede 7 milyon lira harcanarak 200 bini buzdolabı, 40 bini de duvar olmak üzere alınıp dağıtılan saatleri de eleştiren Berk, 1 ayda bitirileceği söylenen Madenler Mahallesi’ndeki gölet parkın hala inşaat halinde olduğunu ve 3 yıldır bitirilemediğini ifade etti.

Muhalefetin eleştirilerine cevap Ümraniye halkına daha çok saat alınıp dağıtılacağını ve sosyal yardımların artırılacağını kaydeden Ak Parti meclis üyelerinden geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayramda yaptığı ve çok konuşulan Karadeniz turu da Ak Parti meclis üyelerinin eleştiri konuları arasındaydı.

İBB’nin büyük borç batağında olduğunu anlatan Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, büyükşehir bütçesinin deprem ve kentsel dönüşüm gibi hayati konulara değil, reklam ve şova harcandığını söyledi. “İBB çöküyor, reklama para var depreme yok” diyen Tuncer, meclis kürsüsünden gösterdiği rakamlarla konuştu. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ziyaret edip uğurlu geleceğini söylediği Yeni Malatyaspor atkısını taktıktan sonra Malatyaspor’un küme düştüğünü hatırlatan Tuncer, “Tüm Türkiye’ye şu çağrıyı yapmak istiyorum. Adam neye el atsa kurutuyor. İBB Başkanı Ekrem bey şehrinizi ziyarete gelirse sakın olan şehrinizin spor kulübünün atkısını taktırmayın” dedi.

Gruplar adına yapılan konuşmalarda CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, İBB’nin ekonomik borç batağında olup çökme noktasına geldiğine ilişkin eleştirilere cevap verirken; “İBB çöküyorsa demek ki Türkiye de çöküyor” diyerek yanıt verdi. Ümraniyespor’un süper lige yükselmesini tebrik edip başarılar dileyen Ali Kılıç, Ümraniyespor camiası, Başkan Tarık Aksar ve teknik direktör Recep beyi kutladı. Ümraniye’nin medyada sürekli olumlsuz haberlerle gündeme geldiğini söyleyen Kılıç, saat alımı ve dağıtımının değil, zamanlamasının yanlış olduğunu söyledi. CHP’li Kılıç, vatandaşın büyük bir ekonomik krizle boğuştuğu ve bir koli erzak için mücadele verdiği zamanda 7 milyon liranın saat için harcanmasının doğru olmadığını kaydetti.

Ak Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Muharrem Balık da konuşmasında, Ümraniyespor’un başarısına uzunca yer ayırdı. Ümraniyespor’un başarısının Ak Parti ile başladığını ve zirveye ulaştığını ifade eden Balık, Türkiye’nin Ak Parti iktidarında çıkarılmak istenen tüm zorluklara rağmen her daim başarıya ulaştığına işaret etti. Konuşmasında İstanbul’un fethine ve tarihsel sürecine de uzunca yer veren Muharrem Balık, gelinen noktada İstanbul halkının mevcut İBB mevcut yönetimiyle hak ettiği hizmetleri alamadığını ve İstanbul’a hizmetin yine Ak Parti ile gerçekleşeceğini söyledi.

Mecliste daha sonra gündem maddelerine geçilerek ilgili komisyonlara havaleler yapıldı

Reklamı Geç