Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE PAZAR KRİZİ DERİNLEŞİYOR..

Yerel Gazete’nin de geçtiğimiz

Yerel Gazete’nin de geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Ümraniye’deki ‘Pazar Krizi’ çözüme kavuşmadı. Cumartesi günleri kurulan 50 yıllık Ümraniye Pazarı esnafının büyük bölümü bugün tezgah açmayarak yaşananları protesto etti. Pazarcılar Odası’nın da esnafın yanında yer aldığı protestoların akşamında sosyal medyadan bir video yayınlayan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kanun ve nizamların uygulanması hususunda geri adım atmayacaklarını duyurdu. Mağdur olduğunu ifade eden Pazarcı esnafa, Pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında derdini anlatmaya çalışacak.

Ümraniye’de yaşanan ‘Pazar Krizi’ bir türlü aşılamıyor. Geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren www.yerelgazete.com.tr ‘nin haberi büyük yankı uyandırmış fakat çözüm noktasında yetkililer bir türlü ortak paydada buluşamamıştı. CHP Ümraniye ilçe yetkilileri ve meclis üyeleri de Pazar esnafı ile görüşmeler yapmış konuyu hem büyük şehir hem de ilçe meclisinde gündeme alacaklarını ifade etmişlerdi. Pazarcı esnafının belediyeden kullanım hakkını almış olduğu tezgahları üçüncü şahıslara kiraya vermek yöntemiyle rant oluşturduklarını öne süren belediye, bu durumun ilgili mevzuata aykırı olduğu gerekçesi ile önce uyarmış sonra da kapatma cezası vermişti. Bugün Ümraniye Cumartesi pazarı diye bilinen pazara giden vatandaşlar elleri boş döndü. Pazar esnafı, belediyeye ödedikleri rüsum bedeline zam yapılmasını ve pazar tezgahlarının kiralanma koşullarının ağırlaştırmasını protesto edip tezgahlarını açmayınca hem satıcı esnaf hem de müşteri vatandaş mağdur oldu. Ümraniyeliler, sorunun bir an evvel çözümü için imza topladı.

Pazar yerlerini yıllardır birbirinden kiraladıklarını ve bu yolla evlerine ekmek götürdüklerini ifade eden Pazar esnafı da önceden uyarı almadıklarını ve bunun neresinin yanlış olduğunu sorguluyor. Yıllardır bu yöntemden belediyenin de haberdar olduğunu kaydeden esnaf, “Belediye, bunun ilgili yönetmeliğe aykırılık teşkil ettiğini neden şimdi ortaya çıkardı” diye soruyor. Bugün Cumartesi olmasına rağmen 50 yıldır kurulan Cumartesi pazarının önemli bir kısmı bu tartışmalar yüzünden tezgah açmadı. Bölge halkının da mağdur olduğu gelişmeler karşısında Pazar esnafı gün boyu tartışmalar yaşadı. Pazarcılar Odası yetkilileri de esnafın yanında yer aldı.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran da yaptığı açıklamada; “Pazarcı esnafımız bu hafta tezgah açmadı. Sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar. Yönetimimiz, meclis üyelerimiz ile hafta içinde Pazarcılar odası başkanını ve yönetimini ziyaret etmiştik. İlk günden beri süreci takip ediyor, mağdur edilen esnafımızın yanında olduğumuzu tekrardan ifade etmek istiyorum. Bu ayki meclis toplantısında sorunu meclise taşıyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum” dedi.

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım; “Ümraniye’mizde her işin kanunlara ve nizamlara uygun olması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 2.000 esnaftan 1.300’ünün mevzuata uygun hareket ettiğini kaydeden Başkan Yıldırım, 700 Pazar yeri işletmecisinin yerlerini başka kişilere kiraya vermek suretiyle rant oluşturduğunu ve kendilerinin belediye olarak ilgili kanun gereği bu ranta izin vermeyeceklerini söyledi. Pazartesi günü toplanacak belediye meclisinin de gündemine gelmesi beklenen Ümraniye’deki bu ‘Pazar Krizi’nin çözümü için esnafın belediyede derdini anlatması bekleniyor.

Reklamı Geç