Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UNUTMAMALIYIZ, DEPREM UNUTKANLIĞIMIZDIR..

17 Ağustos 1999’da yaşanan

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara depreminin 15. yıldönümü… 15 yıl önce bu gece karanlığa gömülen İzmit, Gölcük ve İstanbul’un bir kısmı büyük bir felaketi yaşamış ve deprem gerçeğini hafızalarımıza adeta çivilemişti. Sonraki yıllarda tez unutulan deprem gerçeği, yapılan tüm hazırlıklara rağmen korkutmaya devam ediyor.

deprem217 Ağustos Marmara Depremi’nin 15’nci yıl dönümünde Mudanya’da düzenlenen ‘Sarsılalım ama yıkılmayalım’ konulu panele katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi, Marmara Denizi’nde sismik araştırmalar yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık 150 kilometrelik fayda metan, hidrokarbon ve gaz hidrat çıkışının tespit ettik. Derinliği 20 kilometre olan fayın ne zaman kırılacağını bugünkü teknolojiyle söylemek mümkün değil. Unutmamalıyız, deprem unutkanlığımızdır” dedi.

DEPREMGazetevatan’ın haberine göre; Mudanya Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Şubesi tarafından düzenlenen panele, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi,  İstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi Eğitimcisi Özden Işık, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu katıldı.

deprem5İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’ni baştan başa bölen Kuzey Anadolu fayı ile Mudanya’ya bağlı Tirilye Mahallesi üzerinden geçen Zeytinbağı fayına dikkati çekti. Mudanya için zaman geçmeden bir an önce risk planının hazırlanarak çalışmalara başlanması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, tasarım depreminin de iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ile birlikte Bursa Ovası’ndan geçen fay hattını belirleyen deprem çalışmalarını da anlattı.

deprem4Kuzey Anadolu Fayı orta kolunun Gemlik Körfezi-İmralı ve Marmara adalarındaki uzantıları hakkında katılımcıları bilgilendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi de, “Piri Reis Araştırma Gemisiyle, AB Avrupa Denizleri Gözlem Ağı İstasyonları projesi kapsamında Marmara Denizi’ndeki sismik çalışmalar oldukça önemlidir.  Yaklaşık 150 kilometrelik fayda metan, hidrokarbon ve gaz hidrat çıkışının tespit ettik. Derinliği 20 kilometre olan fayın ne zaman kırılacağını bugünkü teknolojiyle söylemek mümkün değil. Unutmamalıyız, deprem unutkanlığımızdır” dedi.

deprem3

 

Reklamı Geç