Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR, DOWN SENDROMUNA KARŞI TEK YÜREK..

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü 2 yıl önce hizmete açtığı ve down sendromlu gençlerin işletmekte olduğu Tebessüm Kahvesi’nde düzenlediği etkinlik ile kutladı.

Etnospor Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte çocuklar, kurulan otağda Türk tarihinin parçası olan Ok Atış Talimi, Mas Güreşi gibi etkinlikler ile tarihlerini öğrenerek eğlendiler. Tebessüm Kahvesi’nde çalışan down sendromlu gençlerin düzenlediği Mangala Turnuvası ile etkinliğe katılan vatandaşlar stratejilerini geliştirerek eğlenceli bir zekâ oyunu oynama fırsatı buldular ve aynı zamanda Engelliler Folklor Gösterisi ile Yaşama Sevinci Türk Halk Müziği Topluluğu’nun sahne gösterilerinin olduğu etkinlikte Türk pop şarkıcısı olan Yusuf Güney sahne alarak katılan herkese keyifli dakikalar yaşattı.

Down Sendromlu gençlerin işlettiği Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün çok özel bir gün. Aslında bugün insanın hayatı boyunca hiç unutmaması ve unutamayacağı özel bir gün. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olan bugünde bizleri ve bu meleklerimizi yalnız bırakmadığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Bizler biliyoruz ki bu dünyada ne yaparsak yapalım aslında sadece kendimize yapıyoruz. İyiliğinde karşılığı var, kötülüğünde ve hepsinin bir gün karşımıza çıkacağından hiç kuşkumuz yok. Özellikle şunu ifade edeyim hepimiz bu dünyada bir imtihanla karşı karşıyayız. Kimimiz sağlığımızla imtihan oluyoruz, kimimiz servetiyle, kimimiz çocuklarımızla, kimimiz makam, mevkisi ile ama asıl önemli olan bu güzel dünyamızda hoş bir seda bırakmak. Ardımızdan insanlara ne güzel bir anneydi, ne güzel bir babaydı, ne güzel bir yöneticiydi, ne güzel bir çalışandı, ne güzel bir komşuydu, arkadaştı dedirtebiliyorsak ne mutlu bize.

İşte 21 Martta, “ne güzeldi” dedirtmek için çok özel bir gün. Çok özel bir günde, çok özel bir mekânda beraberiz. Üsküdar Belediyesi olarak tam 2 yıl önce bugün hizmete açtığımız Tebessüm Kahvesi’nde bu özel günü kutluyoruz. Burada çalışan 10 tane meleğimiz var. Tebessüm Kahvesi’nde her kafede olduğu gibi çay, pasta, börek, kahvaltı var. Yani insanlar bir kafede ne bulmak istiyorsa hepsi var. Bunun ötesinde burada sevgi var, burada muazzam tertemiz bir yürek var, hoşgörü var. Burada her şey serbest ama bir tane yasağımız var, o da; tebessüm etmemek. Zaten şu kapıdan içeri girdiğiniz andan itibaren tebessüm etmek istemeseniz bile mutlaka anında tebessüm edersiniz. İşte burası böyle özel bir mekân” dedi.

Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke daha imza attıklarını müjdeleyen Başkan Türkmen, “Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi adıyla çok güzel bir tesis daha açıyoruz. İçerisinde sadece engelli vatandaşlarımızın yüzebileceği bay-bayan ayrı havuzlar olacak. El sanatları atölyesi olacak ve bu çocuklarımız burada sanatlarını, becerilerini icra edecekler. Bu tesisimizde özel odalarımız olacak. Vatandaşlarımız engelli çocuklarını buraya getirecek ve dışarıda kendi işlerini hallederken bizde çocuklarımıza burada ev sahipliği yapacağız” dedi.

Reklamı Geç