Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR GENÇLİK AKADEMİSİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi‘nin gençlere yönelik;

Üsküdar Belediyesi‘nin gençlere yönelik; okuyan, düşünen, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan, yaşadığı çağın farkında olan ve gelecek ufkuna sahip öncü bir nesil yetiştirmek hedefi doğrultusunda geliştirdiği projesi olan ‘Üsküdar Gençlik Akademisi’, katılımın büyük olduğu coşkulu bir törenle açıldı.

uskgencakdm3Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezi’nin açılışına; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğulları Bilal Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda davetli, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı’nın marşları vatandaşları coştururken, etkinlik Gençlik Merkezi öğrencisi Orhan Kaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı. Yine kürsüye gelen Gençlik Merkezi öğrencisi Nagihan İnat, merkezde gördükleri eğitim hakkında bilgiler verirken, ‘Gelecekte iyi bir kemancı’ olmak istediğini dile getirdi.

uskgencakdm230 Mart seçimleri öncesi ‘Gençlerimizi iyiliklerle buluşturacaklarının’ sözünü verdiklerini hatırlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Gençliğin şehri, gençlerin şehri, geleceğin şehri Üsküdar’a, Üsküdar Gençlik Akademisi açıyoruz” dedi. Başkan Türkmen, “Bugün gençliğin şehri, Üniversiteler şehri Üsküdar bugün hayırlı bir hizmete, yeni bir eğitim yuvasına daha kavuşuyor. Gençlerin enerjisiyle daima dinamik olan şehrimizde, bir kez daha gençlerimizin enerjisine, bir kez daha onların heyecanına, coşkusuna şahit oluyoruz. Bütün içtenliğimle ifade etmek isterim ki, biz gençlerimizle hep beraberiz. Bu coşkuyu daima birlikte yaşıyoruz. Açılış programımıza teşrif ederek, Gençlerimizin heyecan ve coşkusunu paylaşan, bizlerin şevk ve heyecanını artıran Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

uskgencakdm1Üsküdar’ın özel, öncü, önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle İstanbul’a, Türkiye’ye ilham olan bir şehir. Ancak her şeyden önce Üsküdar, 100 bini aşkın genç nüfusuyla bir gençlik şehri; Bir öğrenci, bir üniversiteler şehri. Bütün bu yönleriyle Üsküdar, medeniyet coğrafyamızın umudu olan ülkemizin, genç ve lider ülke Türkiye’mizin yarınlarının inşasında çok önemli sorumlulukları olan bir şehridir” dedi.

uskgencakdm4Üzerlerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirmek için gündüz gece demeden durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Türkmen, “Üsküdar gençliğinin ortak yuvası olan, Üsküdar Gençlik Merkezimizin çatısı altında; Üsküdar Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri, Üsküdar Çocuk Üniversitesi, Genç Enderun, Üsküdar Bilim ve Sanat Merkezi, Üsküdar Robot ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve bu listeye bugün ekleyeceğimiz Üsküdar Gençlik Akademisi, Üsküdar gençliğini geleceğe hazırlamak için enerji harcıyor” dedi.

uskgencakdm6Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘Allah’ın selamı, bereketi, mağrifeti hepimizin ve ülkemizin üzerine olsun’ diyerek konuşmasına başladı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Üsküdar Belediyesi’ne yapmış olduğu imar faaliyetleri dışında, asıl büyük yatırımın gelecek nesillere yapılan yatırımlar olduğunun bilinciyle yapmış olduğu bu güzel hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bilgi Evleri, Çocuk Üniversitesi, Üsküdar Gençlik Akademisi, üniversiteye hazırlık kursları v.s. bütün bunlarla birlikte Üsküdar Belediyesi, aynı zamanda bizim geleceğe bakışımızı da çok güzel bir örnekle ortaya koymuş oluyor” dedi.

uskgencakdm512 yıllık AK Parti hükümetinin yönetimi sırasında Türkiye’de çok önemli işlere imza atıldığını, ekonomik gelişmelerin eldeki imkanlar nispetinde yerine getirildiğini, yolların köprülerin yapıldığını, üniversitelerin  açıldığını, Marmaray’ın yapıldığını, uzaya araç gönderildiğini, 3. Köprü’nün yapıldığını, karayolu ağının tamamlandığını, savunma sanayinde önemli yol alındığını belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Zenginlikler artıkça akıllı planlamalarla bunları gerçekleştirebilirsiniz. Ama bir devlet için yapması en zor olan şey zihniyetin değiştirilmesidir. 12 yıl içerisinde yapılan en değerli hizmet nedir diye sorarsanız, yapılan ekonomik ,  siyasi adımların ve devrim niteliğinde atılan adımların yanında, AK Parti hükümetinin yaptığı en büyük reform Türkiye’de zihniyet değişimidir. Devletle milleti kaynaştıran zihniyet değişimidir. O eski ceberut devletten kerim devlet anlayışına doğru büyük bir geçişin sağlanmış olmasıdır” diye konuştu.

Belediyelerin sadece yol, çocuk parkı yapan bir kuruluş olmanın çok ötesinde bir sorumluluğa sahip olduğuna değinen Kurtulmuş, “Oralardan istifade edecek gençlerimizi güçlü insanlar olarak gençliğe hazırlamalıyız. İşte Üsküdar Belediyesi bu anlayış içerisinde böylesine bir çalışmayı ortaya  koyuyor. Başta Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen Bey olmak üzere bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Üsküdar Gençlik Merkezi Akademisi’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğulları Bilal Erdoğan’a ‘Üsküdar’ temalı tablo  hediye etti.Daha sonra Üsküdar Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni sonrası Başkan Hilmi Türkmen, davetlilerle birlikte Gençlik Merkezi binasını gezerek incelemelerde bulundu. Törene katılan yaklaşık  2 bin davetliye  etli pilav , ayran ve tatlı ikramı yapıldı.

 

Reklamı Geç