Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN YÜKSEK İNSANİ DEĞERLER ÖDÜLLERİ..

Üsküdar Üniversitesi’nin toplumu, doğayı,

Üsküdar Üniversitesi’nin toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişiler ile kurumlara verdiği Yüksek İnsani Değerler Ödülleri’nin bu yıl ikincisi verildi. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kızılay Genel Başkan vekili İsmail Hakkı Turunç, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’in ödüllendirildiği törende kahraman şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin de unutulmadı. Şehitlerin ödülleri ailelerini verilirken, törende konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir toplumu bir arada tutan bağların değerler olduğunu söyledi.

üsküdar üniversitesi ödül gecesi 4Üsküdar Üniversitesi tarafından toplumsal değerlerin gelişmesi amacıyla topluma örnek olacak ve insanlığı iyiliğe teşvik edecek davranış, olay ve kişilerin ödüllendirilmesi hedefiyle geçen yıl ilk kez verilen Yüksek İnsani Değerler Ödülleri, bu yıl ikinci defa sahiplerine sunuldu. Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bu yıl Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kızılay Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’e ve şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin için değerli ailelerine 2. Yüksek İnsani Değerler Ödülü verilmesine karar verildi.

üsküdar üniversitesi ödül gecesi 2Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bir toplumu bir arada tutan değerlerdir”

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşması Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapıldı. Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde kişi başı gelir artışı ve eğitim artışına rağmen bunalımların, suçun ve şiddetin artış gösterdiğini, ailelerin dağıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Tarhan, bunların sebepleri araştırılırken pikolojinin ihmal edilmiş tarafının ortaya çıktığını söyledi. Psikoloji duygu, düşünce ve davranış yani 3D olarak tanımlanırken dördüncü D’nin önemi anlaşıldı: Değerler. Bir toplumu bir arada tutan bağların değerler olduğu anlaşıldı ve değerlerin yeniden inşaası gündeme geldi. Biz kadim kültürümüzdeki değerleri önemsemedik bunun sonucunda da insanlar bireyselleşirken yalnızlaştı” diye konuştu.

üsküdar üniversitesi ödül gecesi 5Batının özellikle Mevlana gibi Anadolu topraklarına ait felsefeleri alarak geliştirdiklerini ve bunu pozitif psikoloji adı altında bilimsel temellerle yeniden sunduklarını hatırlatan Prof. Dr. Tarhan, değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Üsküdar Üniversitesi olarak bu görüşten yola çıkarak insani değerleri topluma kazandırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Tarhan, “Anadolu’da bir söz vardır, marifet iltifata tabidir diye. İyi ve örnek olan kişileri ve kurumları ödüllendirmemiz gerekir ki bu güzellikler yaşasın. Geçen yıl ilk kez verdiğimiz ödüllerin bu yıl ikincisni veriyoruz. Her iyiliğe karşılık vermek gerekiyor. İyilikleri teşvik ettiğimizi göstermek istedik” diye konuştu.

üsküdar üniversitesi ödül gecesi 3Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’e ödül

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın da katıldığı törende Yüksek İnsani Değerler Ödülü sosyal belediyecilik alanında da verildi. “Sosyal Belediyecilik” kavramını öne çıkaran ve sürdürülebilir kılan çalışmaları kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e Yüksek İnsani Değerler Ödülü verildi. Başkan Türkmen’e ödülünü Erol Kaya takdim etti. Hilmi Türkmen de konuşmasında bu ödülü Üsküdar halkı adına aldığını belirterek “Üsküdar’da bizler bir slogan ürettik ve dedik ki gençleri iyilerle ve iyiliklerle arkadaş etmek istiyoruz. Ne mutlu iyilerle arkadaş olanlara diyorum” dedi.

üsküdar üniversitesi ödül gecesi 1

Reklamı Geç