Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VAHİT OLGUN, “GÜMÜŞHANE İÇİN ADAYIM” DEDİ…

Mayıs 2018 tarihinden bugüne

Mayıs 2018 tarihinden bugüne federasyon başkanı olan ve birçok önemli projeye imza atan Vahit Olgun, 2020 Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan kongrede İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı.

Başta yönetim kurulu üyeleri ve il dernek başkanları olmak üzere, Federasyonun olmazsa olmazlarından, ana unsuru ve çekirdeği ilçe, belde ve köy dernekleri ile yaptıkları yoğun istişareler sonucunda İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonuna aday olmaya karar verdiklerini belirten Vahit Olgun, “Yaklaşık 18 aydır GÜDEF çatısı altında yaptığımız çalışmalar, gerek GÜDEF’e bağlı derneklerimiz, gerek İstanbul’da yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerimiz, gerekse Gümüşhane kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Şimdi ilimiz için yeniden adayım” dedi.

Vahit Olgun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Federasyonumuzun yaptığı güzel çalışmalar, bağlı derneklerimiz, İstanbul’da bulunan diğer il federasyonları ve diğer illerde bulunan Gümüşhane dernek ve federasyonlarına örnek olacak ve takdir edilen çalışmalardır. Göreve geldiğimiz dönemde GÜDEF etki ve aktifliğini yitirmiş, Derneklerle olan bağı neredeyse kopma noktasına gelmişti.

Yönetim kurulundaki görevli arkadaşlarımla birlikte 18 ayı aşkın süre içerisinde İstanbul’da yaşayan Gümüşhanelileri ve Gümüşhane’mizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. GÜDEF İstanbul’da ki tüm yerel yönetimlerle ve merkezi hükümetle iyi ilişkiler içerisinde bulunarak Gümüşhane ve Gümüşhanelilerin sorunlarının çözümünde öncü kuvvet olmuştur.

Bu sene gerçekleştirdiğimiz Gümüşhane tanıtım günleri, Gümüşhane’nin kültürünü doğal güzelliklerini, turistlik alanlarını tüm dünyaya tanıtma imkânı sağlamış, gurbet ile sıla arasında bir köprü vazifesi görerek, gurbetteki hemşerilerimizle Gümüşhane’mizi kucaklaştırmış olduk. Çay TV’de 4 gün boyunca ve 16 ulusal kanalın ana haber bültenlerinde İlimizin tanıtımı ve sorunları bugüne kadar yapılan tanıtımlarını misliyle katlamıştır, bu büyük ve muhteşem organizasyon neticesinde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu bir marka kurum haline gelmiş oldu. İstanbul’da bulunan diğer il STK’larının yanında federasyonumuzu gıptayla bakılan bir kurum haline getirdik.  

Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümleri münasebetiyle Ümraniye Haldun Alagaş spor salonunda gerçekleştirdiğimiz etkinlikte geniş katılım gerçekleşmiştir. İlk defa Gümüşhaneli sanatçılarımızı bir araya topladık. Eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler gününü yemekli boğaz gezisi ile kutladık. Gerek İstanbul’un her köşesinde İlimiz adına kurulu olan İl, ilçe, belde ve köy derneklerinin programlarına iştirak ederek yanlarında bulunduk. Gerekse Gümüşhane’mizin merkezinde, İlçelerinde, Köylerinde ve yaylarında yapılan tüm etkinliklerde bulunulduk,  gurbetteki hemşerilerimizin özlemini sılaya iletmiş olduk.

Özellikle STK’ların yapacağı en büyük proje olan GELECEĞE YOLCULUK projesi; Bu proje GÜDEF tarihinde ilk olması, gerçekleştirmenin bizlere nasip olması ve birçok STK tarafından örnek alınacak bir projeyi sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirmekten dolayı gururluyuz. Bu program nedeniyle 300 yavrumuzu İstanbul ve Çanakkale gezdirilmiş, tüm katılımcılara Mont ve ayakkabı dağıtımı yapılmıştır. En kısa süre içerisinde çocuklarımızın anılarını kitap haline getirip, tüm katılımcılara, okullarına ve derneklerimize dağıtmış olacağız. Burada zikredemediğimiz birçok etkinliklerde emeği geçen başta Federasyon yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere İl, İlçe Belde ve köy dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerine ve İstanbul’da yaşayan tüm Gümüşhaneli özü sözü bir yüreği pak ve temiz yaşadıkları şehrin parlayan yıldızları olan, Gümüşhaneli Hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Reklamı Geç