Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VATANDAŞ, KURBAN PAZARININ YERLEŞİM YERİNE UZAK OLMASINI İSTİYOR..

Sancaktepe’den sonra Çekmeköy’de yükselen

Sancaktepe’den sonra Çekmeköy’de yükselen Kurban Pazarı tartışmalarında gözler Kaymakam Adem Arslan başkanlığındaki komisyonun vereceği karara çevrilmiş durumda. Yerleşim yerine yakın bölgede Pazar kurulmasına karşı olan vatandaşlarca toplanan imzalar CHP tarafından kaymakamlık ve belediye yetkililerine iletildi. Pazar için Çamlık bölgesine yakın alanın dışında şehrin uzağındaki iki adresle birlikte toplam 3 farklı adres üzerinde çalışmalar sürüyor..  

Büyükşehirlerde vatandaşla idareciler arasında her sene yaşanan Kurban Pazarı tartışmaları bu yıl Çekmeköy’de daha yoğun yaşanıyor. Sancaktepe’ye yakın olan askeri lojmanlar bölgesinde bu yıl iptal edilen kurban pazarının Çekmeköy Çamlık Mahallesi tarafına kaydırılacağı söylemleri, bölge halkını rahatsız etmiş durumda. Hafta sonundan itibaren imza toplamaya başlayan vatandaşların sesini ana muhalefet partisi CHP yetkilileri duyurmaya çalışıyor.

Pandemi sürecinde bölgeye kurulacak bir kurban pazarının vatandaş sağlığına olumsuz etki edeceğini açıklayan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, bazı ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte toplanan imzaları kaymakamlık ile belediyeye teslim ettiler. “Çamlık Mahallesi’nde belirlenen kurban pazarı yerine mahalle sakinlerimiz itiraz ediyor. Pandemi sürecinde mahalleyi ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya getirecek olan pazar yerinin buradan kaldırılarak yerleşim yerlerine uzak bir yere taşınmasını talep ediyorlar” diyen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, partililer ve meclis üyeleriyle birlikte alanda toplanan vatandaşların taleplerini dinledi.

www.yerelgazete.com.tr olarak konuyla ilgili yaptığımız araştırmada; Sancaktepe bölgesine yakın olan askeri lojmanlar bölgesinde iptal edilerek başka yere kurulması kararlaştırılan kurban pazarının, Çamlık Mahallesi yakınındaki alanın dışında, yerleşim bölgesine uzak iki farklı yerde daha olmak üzere olası 3 adres üzerinde çalışmaların devam ettiği yönünde. Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan başkanlığındaki komisyonun vereceği karar neticesinde bu alan belirlenecek.

Reklamı Geç