Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİŞEHİR MAHALLESİ İMAR PLANINA İLİŞKİN TRANSFER EMSALİ TARTIŞMA YARATTI..

Ümraniye Belediye Meclisi, Haziran

Ümraniye Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısında imar planlarına ilişkin komisyon raporlarını oyladı. Geçmiş dönemlerde yine oybirliği ile geçtikten sonra vatandaşın itirazı üzerine açılan dava sonucu iptal edilen Yenişehir Mahallesi planlarına ilişkin imar komisyonu raporlarında yer alan “Transfer Emsali 1.25’tir” ibaresi tartışma konusu oldu.

YEREL GAZETE/ ÖZEL HABER Ümraniye Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları, Meclis 1. Başkanvekili Mucip Kopuz yönetiminde gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. İlk toplantının ana gündem maddelerini; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün “Yenişehir Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askı İtirazları” hakkında teklifine istinaden hazırlanan İmar Komisyonu’nun 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 no’lu raporları ile “Çakmak Mahallesi, 29 Pafta, 64 Ada, 2 ve 5 Parsel” hakkında teklifine istinaden hazırlanan 24 no’lu raporu, “Yukarı Dudullu Mahallesi, 7323 ve 13461 Parsellerin Batı Yönünden Geçen İmar Yolu ile Park Alanının Bir Kısmına Ait Uygulama İmar Planı Değişikliği” hakkında teklifine istinaden hazırlanan 25 no’lu raporu, “Çakmak, Ihlamurkuyu, Y. Dudullu ve Y. Çamlıca Mahalleleri’nin Havza Dışında Kalan Kısmına Ait Uygulama İmar Planında Yer Alan Yükseklik Değerlerine İlişkin Plan Notu Değişikliği” hakkında teklifine istinaden hazırlanan 26 no’lu raporu ve “Ihlamurkuyu, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu ve Esenşehir Mahallelerinin Havza İçinde Kalan Kısmına Ait Uygulama İmar Planında Yer Alan Yükseklik Değerlerine İlişkin Plan Notu Değişikliği” hakkında teklifine istinaden hazırlanan 27 no’lu raporu oluşturdu.

Ümraniye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’ne Zeki Gümüş’ün atandığı bilgisi ile geçtiğimiz günlerde 8’de 8 yaparak namağlup şampiyon olan Belediye Hentbol Takımı’nın süper lig hedefiyle 1. Lige çıkmasının duyurulduğu toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Maddelerin oybirliği ile geçtiği toplantıda özellikle Yenişehir Mahallesi imar planlarına ilişkin 7. ve 8. maddelerde yer alan 22 ve 23 no’lu raporlardaki ‘Transfer Emsali’ ile ilgili kısımlar tartışma konusu oldu. Önceki yıllarda da oybirliği ile geçtikten sonra yapılan bazı itirazlar üzerine mahkemece iptal edilen planların bir kez daha itiraza konu olup, iptal edilmesinin önünde gerekçe oluşturmaması için Cumhuriyet Halk Partisi adına Meclis Üyesi Ali Rıza Yıldırım tarafından sunulan plan tadilatındaki bu kısımların değiştirilmesine yönelik ek teklif, büyükşehir imar komisyonunu gerekçe gösteren Ak Parti’li üyelerin oyçokluğu ile ret edildi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Balık, Ümraniye halkının lehine olan işlerin altına imza attıklarını söyleyerek; “Vatandaşımızdan yana her türlü avantajı değerlendiriyoruz. Halkımızın yararına olan neyse onu yapıyoruz. 2011’de çıkardığımız imarı muhtarla işbirliği yaparak mahkemeye taşıyıp iptale ve bugün halkın mağdur olmasına CHP sebep oldu. Şimdi bu imar çalışması ile bölgedeki vatandaşlarımızın yüzde 95’i uygulamadan memnun. Anlaşılan o ki kalan yüzde 5’lik kısmı da yine CHP mahkemelere taşımanın hesabını yapıyor” dedi. Balık’ın “Bu bölgedeki vatandaşlarımızın 10 senesini çaldınız şimdi de yaygara yapıyorsunuz” şeklindeki sözleri CHP’li meclis üyelerini kızdırdı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, “Bu imar planları o tarihte de hepimizin ‘evet’ vermesi sonucu oybirliği ile geçti. Fakat sonra ne oldu? Hak kaybına uğrayan vatandaşlar, hakkını aramak için mahkemeye gitti ve mahkeme de vatandaşı haklı bularak planı iptal etti. Peki şimdi ne yapılıyor? Aynı şekilde vatandaşı mağdur edecek bir işe imza atılıyor. Bizim derdimiz yine mahkemede iptal kararı çıkmasın. Vatandaşın yeriyle ilgili gerçekleşecek imar transferi yapılan adayla eşit olsun istiyoruz. Büyükşehir imar komisyonunda çoğunluk Ak Parti’de değil mi zaten şimdi neden büyükşehir imar komisyonunu bahane gösteriyorsunuz?” dedi.

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; “İlgili maddede yer alan ‘transfer emsali 1.25’tir’ kısmının kaldırılarak yerine, ‘gittiği ada ile aynı emsali alır’ ibaresinin konulması gelecekte oluşabilecek davalara mani olabileceği için öneride bulunuyoruz. Bizim derdimiz bu planların tek bir vatandaşımızın dahi hak kaybına uğramasına sebebiyet vermemesi. Aksi durumda tek bir vatandaş bile hakkını aramak için yargıya başvurduğu takdirde yine başa döneriz” şeklinde uyarılarda bulundu.

İYİ Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Av. Murat Öztekin, ilgili maddede mahalle halkının yüzde 95 memnuniyet oranına karşılık yüzde 5 hak kaybına uğrayanların olmasını bile kabul edemeyeceklerini söyleyerek ‘ret’ oyu verdiği madde, Ak Parti, MHP ve kendi teklifi ret edilen CHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısı daha sonra siyasi değerlendirmeler, ülke meseleleri ve genel konulara ilişkin gündem dışı konuşmalarla devam etti.

Yerel Gazete Özel Haberleri kopyalanıp başka yerel yayınlarda kullanılamaz. Aksi taktirde hukuki sonuçları kabul edilmiş sayılır.

Reklamı Geç