Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YILDIRIM; SULTANBEYLİ, SANCAKTEPE, ÇEKMEKÖY VE ÜMRANİYE’DE…

24 Haziran seçimlerine doğru

24 Haziran seçimlerine doğru temposunu iyice yükselten siyasiler çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Binali Yıldırım da bugün İstanbul’daydı. Yıldırım’ın durakları ise Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye oldu. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda miting yapan Yıldırım; “Sultanbeylili kardeşlerimiz yarın bayram. Bir bayramımız daha var. 24 Haziran’da da Sultanbeyli İstanbul’da birinci olacak mı? Size yakışan da budur” dedi. 

Sultanbeyli’de Tapu dağıtımı ve 2B arazilerinin imar sorununa değinen Yıldırım; “İstanbul Türkiye’nin özeti. Sultanbeyli de Türkiye’nin özeti. Burada Erzurum, Sivas, Erzincan, Bingöl, Muş var. 81 vilayet var. Herkes var. Ama nereden gelirsek gelelim biz İstanbulluyuz, Sultanbeyliliyiz değil mi? Sultanbeyli’nin en önemli sorunu neydi? Tapu, 2B, imar. Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ediyorum. O sizin için Ankara’yı su yolu yaptı. Gitti geldi, ‘Sultanbeyli’nin tapu işini çözmemiz lazım’ dedi. Ben buna şahidim. Biz de ne yaptık? Sadece Sultanbeyli’yi ilgilendiren özel bir kanun çıkardık. Sultanbeyli’ye özel kanun çıkardık. Şu anda talepler toplanıyor,   bugüne kadar 2 milyonun üzerinde müracaat oldu. 13 milyonun üzerinde müracaat bekliyoruz. Artık sorunlar çözülecek, devlet ve vatandaş kavgalı olmaktan çıkacak” dedi.

Çekmeköy Taşdelen Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlara da hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy’e yapılan yatırımlar ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili konuştu. Çekmeköy’e metronun açılış müjdesini veren Yıldırım, “Çekmeköy’ün 80’li yıllardaki halini hatırlıyorum. Yol yok, altyapı, kanalizasyon yok. Bu gün Çekmeköy Anadolu yakasının en güzel ilçesi, AK belediyeciliğin farkı bu. Çekmeköye bir müjde veriyorum. Ağustos ayında Üsküdar Çekmeköy metrosu açılıyor. Aslında hazırda tabi Çekmeköy kısmını devreye almak için Ümraniye metrosunu 3 gün durdurmak gerekiyor. Biraz geç olsun, güç olmasın, Ümraniyelilerde mağdur olmasın diye Ağustosa kaldı. Buradan binecek 27 dakika Üsküdar’a ineceksiniz. İsterseniz, oradan Marmaray’a geçeceksiniz” dedi.

Akşam saatlerinde ise Ümraniye’ye geçen Başbakan Yıldırım, belediyenin düzenlediği iftar programında vatandaşlarla biraraya geldi. Ümraniye’de konuşan Yıldırım; “Türkiye’nin üzerinde bir oyun oynanıyor. Oynanan oyun şudur; bazı emperyalistler Türkiye’nin güneyinde bir terör devleti kurmak istiyorlar. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı üzerinden yapmak istiyorlar. Kürtler de Türkler de Lazlar da Çerkezler de  Romanlar da, 72 millet biz bin yıldır beraber yaşadık. Bir olduk, savaşlarda yurdumuzu beraber savunduk. Barışta beraber kucaklaştık. Bizi birbirimize düşürebilirler mi? O halde bırakın size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak? Kürtlerin devleti var. Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kürtlerin bayrağı var. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızdır” dedi.

Reklamı Geç