Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YILDIRIM VE HAYAL; “ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANACAK BİR DURUM YOK”

Ümraniye Belediye Meclisi’nin usul

Ümraniye Belediye Meclisi’nin usul yönünden mahkemece iptal edilen 2015 yılı gelir ve gider kesin hesap cetvelinin tartışmaları devam ederken; bir açıklama da CHP’den istifa edip bağımsız olan meclis üyeleri Nevzat Yıldırım ve İlyas Hayal’den geldi. Belediyedeki bağımsız meclis üyeleri odasında yerel basın temsilcilerine konuşan Bağımsız Üyeler Nevzat Yıldırım ve İlyas Hayal, “İptal edilen belediye bütçe değil, kesin hesap cetvelidir ve iptal gerekçesi içerik değil usül hatasıdır. Sonuçta ilgili kanun 30 gün içerisinde düzeltme istemektedir ve belediye meclisi de 30 gün dolmadan gerekli düzeltmeyi yaptı. Yani ortada görevini her halükarda yapmış bir meclis vardır ve görevden düşmeyi gerektiren bir neden bulunmamaktadır. Daha fazla Öküz altında buzağı aramaya gerek yoktur, buradan bir şey çıkmaz. CHP’nin Ümraniye’deki il başkan yardımcılarına gerçek bilgileri aktarıp gerekli uyarıları yapmamıza rağmen; boşu boşuna İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu yanlış bilgilendirip İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın Metro ile ilgili gündemdeki gafını protestosunu gölgede bırakan talihsiz bir açıklamaya sebebiyet verdiler” şeklinde ifadelerde bulundular.

Gündem konusu iptal edilen 2015 yılı gelir ve gider kesin hesap cetveli için kaymakamlığa müracaat yapan ve bölge idare mahkemesine dava açan kişiler olduklarını da kaydeden eski CHP’li bağımsız üyeler Yıldırım ve Hayal, “O gün nasıl ki usül hatası yapıldığını dile getirdiysek bugün de gelinen noktada ilgili yargı kararı bu yöndedir ve belediye meclisi de söz konusu kararın gereğini yerine getirmiştir. Ortada bir usulsüzlük yok, usül hatası vardır. Her ne kadar siyaseten birlik olmasak da Belediye Başkanı Hasan Can bey, gereğinin yapılması için üzerine düşeni yapmış ve belediye meclisinde her türlü bilgilendirmeyi yaparak düzeltmeyi tamamlamıştır. Bu düzeltmeden sonra Başkan Hasan Can haklıdır” dediler.

Bağımsız Meclis Üyesi Nevzat Yıldırım, geçmişte siyaset yaptığı partisi CHP’ye bir takım eleştiriler getirerek; “Biz başka bir partiye geçmiş değiliz. Geçmişte işlerin bu noktaya gelmemesi için çok uğraştık, fakat olmadı. Anne, baba, dağı, muhtar kontenjanından meclis üyesi listesi hazırlarsanız sonuç böyle olur. Biz ortaokul mezunuyuz, CHP’de inşaat mühendisi iki, avukat iki tane meclis üyesi arkadaşımız var fakat hukuk komisyonunu temsil eden arkadaşımız ilkokul mezunu. Ümraniyeli’nin istek ve taleplerini nasıl yerine getirmek için çalışacaksınız” şeklinde konuştu.

Bağımsız Meclis Üyesi İlyas Hayal şunları söyledi; “Bizler sonuçta partimiz CHP’den istifa etmiş üyeleriz. Partimiz  CHP’de işlerin düzelmesi için geçmişte büyük uğraşlar verdik, mücadeleler ettik. Fakat bir arpa boyu yol alamadık. Hep iç tartışmalar, kısır döngüler.. Sonuçta Ümraniye Belediye Meclisi’ne 3 yıl boyunca kayda değer tek bir önergesi olmayan CHP grubu. Bizler Ümraniyeliyiz ve Ümraniyeli’nin istek ve talepleri bizin için siyaset yapma nedeni. Bağımsız üye olduğumuzdan bugüne Nevzat Yıldırım beyle birlikte onlarca önerge verdik ve önergelerimizin hepsi de kayda alınıp gereği yerine getirildi. Örnek; uyuşturucu batağına saplanan gençlerimizin kurtarılıp rehabilite edilmesi için önerge verdik bakın bugün Yeşilay’la birlikte YADEM projesi başladı. Yine Otistik çocuk sahibi ailelerin sorunları için önerge verdik ve Hekimbaşı Kent Ormanı’nda yapılmakta olan bir proje hayata geçirildi. CHP’nin meclis grup başkan vekili yılda 12 toplantının 5 tanesine katılmış mıdır sormak isterim siz yerel basınımız aracılığı ile. Oysa biz tek bir meclis toplantısını bile kaçırmamışızdır. Sokakta Ümraniyeliler bize ‘ne yaptınız?’ diye soruyor. Bizim önceliğimiz Ümraniye ve biz Ümraniye için bağımsız olarak hizmet üretmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Reklamı Geç