Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÜKSELEN ÜMRANİYE GENÇLERİN İLGİ ODAĞI OLUYOR..

Üsküdar Üniversitesi- Sağlık Bilimleri

Üsküdar Üniversitesi- Sağlık Bilimleri Fakültesi- Sosyal Hizmetler Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Ümraniye Belediyesi’nin sosyal hizmetlere bağlı birimlerini gezerek belediyenin çalışmalarını yerinde gördü. Geziden sonra Başkan Hasan Can, öğrencileri Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası’nda ağırlayarak, onlara çalışmalar hakkında bilgi verdi.

umraniye gencler ziyaret 1Son 11 yıldaki gelişimi, akademik ve lisansüstü araştırmalara konu olan Ümraniye Belediyesi, sosyal hizmetler alanında da dikkat çekiyor. Bu kapsamda; Üsküdar Üniversitesi- Sağlık Bilimleri Fakültesi- Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup, “Yaşlılık ve Sosyal Hizmetler” dersi kapsamında, Ümraniye Belediyesi’ni ve sosyal hizmetlere bağlı birimleri ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Kurtoğlu’nun eşlik ettiği gruba Ümraniye Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, Hanımeli Çarşısı ve Sosyal Market gezisinde belediye birim müdürleri rehberlik etti. Burada belediyenin sosyal hizmetlerinin bir kısmını yerinde görme fırsatı bulan öğrenciler, ardından Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası’na geçerek, Başkan Hasan Can’la bir araya geldiler.

umraniye gencler ziyaret 4Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’na geçen öğrenciler, öncelikle Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren’den, belediyenin yapmış olduğu hizmetleri dinlediler. Sosyal yardım işleri, aşevi, yardım sandığı, taziye hizmeti, yetim ve öksüz yardımı, okul kıyafeti yardımı, hasta yardımı, evde bakım hizmeti, İlk İz Projesi gibi hizmetlerden bahseden Serap Eşit Elveren: “Gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

umraniye gencler ziyaret 5BAŞKAN CAN: “HER GÜN BİNLERCE AİLENİN HAYATINA DOKUNUYORUZ”

Ardından Meclis Salonu’nda öğrencilere belediye faaliyetlerini anlatmak üzere bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can: “Dezavantajlı kesimlerin hayatlarını kolaylaştırmak adına her gün yeni bir proje üretiliyor, Ümraniye’de her gün binlerce ailenin hayatına dokunuyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, yardımları ve tüm çalışmaları stratejik bir plana göre yaptıklarını söyleyerek; “Kendimize bir vizyon ve misyon belirledik. Vizyonumuz, benzer imkânlara sahip belediyelerin üstünde, onlara örnek olacak hizmetler sunmak ve misyonumuz ise; bu şehirde yaşayan herkese mümkün olan en güzel hayat standartlarını yaşatabilmektir” dedi.

umraniye gencler ziyaret 3Mağdur olan herkese yardım etmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Hasan Can: “İlçe sınırları içerisindeki herkese yardım eden bir belediyeyiz. Biz bu şehirde aç ve açıkta kimseyi bırakmak istemiyoruz. Elhamdülillah, Ümraniye’de aç ve açıkta kimse yok ve biz başarılarımızı, elinden tuttuğumuz muhtaç insanların bereketi olarak görüyoruz. Rabbim daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Sosyal hizmetlerle alakalı tecrübelerini öğrencilere aktaran Başkan Hasan Can, “Yarının büyükleri sizlersiniz ve bu görevlerde yarın sizler olacaksınız. İnşallah topluma faydalı bireyler olursunuz” dedi.

umraniye gencler ziyaret 2Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Can, ziyaretleri için kendilerine teşekkür etti. Başkan Hasan Can, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır” hadisine atıfta bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Reklamı Geç