Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 PERFORMANS PROGRAMI VE BÜTÇESİ OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ..

Ekim ayı toplantılarını tamamlayan

Ekim ayı toplantılarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, 2024 yılı performans programı ve bütçesini görüşerek oyçokluğu ile kabul etti. CHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık AK Parti, MHP ve İYİ Parti oylarıyla kabul edilen Çekmeköy Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 2 milyar 850 milyon lira olarak geçti. Sosyal yardımlara büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çekmeköy’ün dışında başka hangi belediye tek şartı ilçesinde oturan her üniversite öğrencisine 7 bin TL eğitim yardımı yapıyor?” diye sordu. Poyraz, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Yenidoğan Kavşak Projesi’ni yapamayacağını söyleyerek; “Taşdelen Kavşağı’nda çileyi biz sona erdireceğiz” dedi.

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim ayı oturumlarını tamamladı. İkinci oturumda 2024 yılı performans programı ve bütçesi görüşülerek CHP’nin ret oylarına karşılık AK Parti, MHP ve İYİ Parti oylarıyla kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 2024 yılı Performans Programı’nın sunumunu ve geçmişten günümüze bütçe ve gerçekleşme oranları ile 2024 projeleri hakkında bilgilendirmelere yapan Başkan Yardımcıları  Fatih Sırmacı ve Latif Coşar; bütçe çalışmalarında emeği geçen meclis üyeleri ve belediye personellerine teşekkür etti.

Meclis toplantısında faaliyetleri içeren tanıtım filminin izlenmesinin ardından selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler verdi. Performans programını ve bütçeyi değerlendiren Poyraz “Bu bütçe içerisinde sosyal yardımları çok önemsedik. Birçok müdürlüğümüzde tasarrufa gittik. Müdürlüklerimizin bizden istediği bütçe 4 milyar TL’nin üzerindeydi. Oysa biz bu bütçenin %80’inde tasarrufa gittik. Fakat sosyal hizmetlerin bizden istediği bütçede hiç tasarruf etmedik, tamam dedik. Çünkü halkımıza dokunacak, hizmet edecek, dertli olan insanın, sıkıntıda olan insanın bir nebze olsun biz yanlarında olduğumuzu hissettirmek bu şehre yapılacak en büyük hizmettir. Üniversiteye giren, sorgusuz sualsiz bir tek şartı Çekmeköy’de veya Ümraniye’de veya Üsküdar veya Kadıköy’de oturmak olan ve bu şartla her öğrenciye 7 bin TL yardım eden bir başka belediye İstanbul’da var mı? Tek şartı olan ben hiç duymadım, beş on tane şart koşarak veren var. Tek şartı ilçede oturacak olan ister vakıf ister devlet ister özel hangisi olursa olsun her üniversite öğrencisine 7 bin TL yardım yapıyoruz diyen belediye sizlerin de oyuyla Çekmeköy’dür ve sizlersiniz” dedi.

“Taşdelen Yenidoğan kavşağı ilçemizin kanayan yarası” diyen Başkan Poyraz; “Taşdelen Yenidoğan Kavşağı Mevlüt Bey’in döneminde ihalesi yapıldı ve tabelalarını asıp bismillah dediğimiz bir projeydi. Seçimden hemen sonra Ekrem Beyi Çekmeköy’de ağırladım, bu kavşağı birlikte gezdik durumu kendi de gördü. Sonra Ekrem Bey o ihaleyi iptal etti, edebilir. Farklı yerleri bütünleştirerek birleştirerek ihale yapacaktır, bu gayet normal. Sonuçta her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, onun farklı olabilir!  Lakin ihaleyi iptal etti, dedik ki inşallah en kısa sürede ihaleye başlanır orada bu sıkıntı biter dedik. O bölgeden herhangi bir kardeşimiz çıkıp bu projenin yapılmaması hiç önemli değil sıkıntı çekmiyoruz diyorsa burada hiçbir mahsur yok. Burada beş yılın sonunda büyük sıkıntı var. Büyükşehir’in başlayıp bitirmesi gereken bir proje şuan da başlamamış bir noktada. Tabelalar geldi sağ olsunlar, şu anda başka hiçbir şey yok!  Ben şuanda meclis üyeleri olarak sizin yerinizde olsam o tabelaları oradan kaldırırım yolu açarım çünkü yolu daralttınız vatandaş daha çok sıkıntı çekiyor. Ne zaman başlanacaksa o zaman o yan yolu kapatalım. Bunun karşılığında biz gittik o dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Bey’e, bizi kırmadı ve Taşdelen Alemdağ köprülü kavşağının startını verdi. Bir projenin bu aşamaya gelmiş olması bitmiş demektir. Bu bir gönül isteğidir. Okullardan önce keşke açabilseydik, şuan o bölgede o sıkıntıyı yaşamasaydık. Müteahhit hatası olabilir, eksikliği olabilir, zamanlama olabilir. Sayın bakanımızla bu konu hakkında 15 gün evvel bir toplantı yaptık, yılbaşından evvel bitirmeyi hedefliyoruz. Çekmeköy’ü, Çekmeköylü hemşerilerimizi en kısa sürede bu trafik çilesinden kurtaracağız” dedi.

Mecliste bulunan parti gruplarının bütçe hakkında görüşlerinin de alındığı toplantıda, yapılan oylama ile 2024 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Çekmeköy’ün 2024 yılı bütçesi 2 Milyar 850 Milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Reklamı Geç