Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 dönem kuralı rafa kalktı, Cumartesi büyük gün!..

31 Mart yerel seçim

31 Mart yerel seçim sürecinde gözler adaylarda. AK Parti İstanbul ilçe adaylarının hafta sonu Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyecek İBB Adayı Murat Kurum’un proje lansman programında açıklanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Konuya ilişkin konuşan Murat Kurum, İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylarını hafta sonu açıklayacaklarını belirterek, “Cumartesi günü saat 14.00’da İstanbul’umuzun ilçe belediye başkan adaylarımızı sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile Haliç Kongre Merkezi’nde tanıtmış olacağız. İlçe belediye başkan adaylarımızla birlikte inşallah sokağa çıkıp, milletimizin ihtiyaçlarını giderecek adımları güçlü şekilde atacağız” dedi.

AK Parti’nin İstanbul ilçelerinde kimleri aday göstereceğine ilişkin kamuoyuna yansıyan bilgiler iyiden iyiye netlik kazanmış durumda. AK Parti’nin İstanbul’un 39 ilçesinde Avrupa yakasındaki iki ilçe hariç tüm ilçelerde mevcut belediye başkanları ile 3 dönem kuralına takılmaksızın ‘yola devam’ demesi bekleniyor. Bu durumda Anadolu yakasında Üsküdar’dan Tuzla’ya, Şile’den Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Çekmeköy’e kadar tüm ilçelerde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek.

3 dönem kuralının geçersiz olduğu duruma göre Çekmeköy’de mevcut Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 4. dönem için aday gösterilecek. Yine aynı şekilde Tuzla’da Şadi Yazıcı, Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin de 4. dönem için belediye başkan adayı gösterilecek. Üsküdar’da Hilmi Türkmen 3. dönem, Sancaktepe’de Şeyma Döğücü ve Şile’de İlhan Ocaklı ise 2. dönem için aday yapılacak. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da 2. dönem aday gösterilecek mevcut belediye başkanlarından. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de 2. dönem adayı yapılacak. Geçen dönem başka ilçeden 3 dönemi doldurduğu için Beykoz’a aday yapılan Murat Aydın da ilçedeki 2. dönem için aday gösterilecek.

Ümraniye, Çekmeköy gibi ilçelerde aday gösterilmesi konuşulan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur, sürpriz bir şekilde Ataşehir’den aday gösterilecek, Sancaktepe Aday Adaylarından Veli Arslan da Kadıköy’den aday olacak.

Reklamı Geç