Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

30 MART’IN KRİTİĞİ!.

kenan_baylamSonuçlara baktığımızda; Anadolu yakasında, Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe hariç ki o da aday değişikliğinden değişen bir durum yok. Başkanlar aynen yola devam. 

Seçim öncesinde gazetemizin sürekli dile getirdiği öngörüsü doğru çıktı. Seçimin kaybedeni de yok. Herkes kazandı. Ak Parti, CHP, MHP ve BDP hepsi oyunu artırdı. Oylar arttı çünkü seçime katılım oranı yükseldi. 

Seçimin sürprizi Beykoz dersek yanılmamış oluruz. Çünkü ilçede Ak Parti Adayı Yücel Çelikbilek’in kazanmasına fazla ihtimal veren yoktu. Hatta Çelikbilek’in bu denli yüksek oy alması hepten sürpriz oldu. 

Beykoz’da seçimin favorisi gösterilen CHP, Hızır Yılmaz’la büyük hezimet yaşamıştır. Ümraniye, Sultanbeyli ve Sancaktepe’de beklenen oldu. Ümraniye’de Hasan Can ustalık dönemine, Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin ise ikinci dönemine start verdi. Sancaktepe’de Özgen Nama tercihinin yanlış olduğunu sandıklar açılınca gören CHP, ağır bir fatura ödemek zorunda kalmıştır. 

Gelelim Çekmeköy’e. Hüseyin Sipahi’yi aday göstermemenin bedelini CHP, sandıkta büyük fark atmanın keyfini ise Ak Parti yaşamıştır. Geçen seçim sadece 360 oy farkla alınan Çekmeköy’de bu seçimin % 48.6’ya % 38.1 gibi 10.5 puan farkla Ak Parti lehine bitmesi bunun en açık göstergesi olsa gerek. 

Ataşehir’de Ak Parti kesinlikle yanlış aday yüzünden kaybetmiştir. Tıpkı geçen sefer Ömer Abamor gibi bu kez de Nimetullah Topu ismi yetersiz kalmıştır ve CHP Adayı Battal İlgezdi rahat bir seçim kazanmıştır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç