Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

31 Mart seçim gündemi ve aday adayları!..

14 ve 28 Mayıs genel seçim sürecinin üzerinden çok da fazla bir zaman geçmeden yeni bir seçim atmosferine girdik bile. 16 milyon koca kent İstanbul hem büyükşehir hem de 39 ilçesinde harıl harıl seçim gündemi yaşıyor. İktidar Ak Parti’den ana muhalefet CHP ve diğerlerine tüm siyasi parti teşkilatları sahada. Belediye başkanlıklarından meclis üyeliklerine adaylık başvuruları kimilerinde bitti kimilerinde devam ediyor.

Seçmen, adayların açıklanmasını beklediği yıl sonuna kilitlenmiş vaziyette. En geç Ocak ayı başı deniyor. CHP’nin büyükşehir adayı başından beri belli: Ekrem İmamoğlu. Ak Parti’de her ne kadar resmi başvuru Metin Külünk’ten gelmiş olsa da; Murat Kurum, Tevfik Göksu, Adil Karaosmanoğlu, Hilmi Türkmen, Şadi Yazıcı, Ergün Turan gibi isimler konuşuluyor, tartışılıyor.

Bölgemizdeki ilçelere gelecek olursak. Çekmeköy’de Ak Parti’nin 7, CHP’nin 7, İYİ Parti’nin 2 aday adayı ve bir de her zamanki gibi hassas denge Hüseyin Sipahi faktörü mevcut. Yeniden Refah Partisi ise başından beri adayımız belli Yücel Evsen diyordu zaten.

Çekmeköy’de Ak Parti aday adayları; Fatih Sırmacı, Yücel Yalçınkaya, Hasan Öztürk, Kerim Civelek, Şahmettin Yüksel, Dr. Mehmet İrfan Coşkun ve Dr. Hikmet Yaşar. CHP aday adayları; Seyfettin Yıldırım, Çetin Çapan, Orhan Çerkez, İlhan Bayram, Av. Ayşen Muştu, Av. Özgür Kip ve Düzgün Çorum. İYİ Parti aday adayları; Bora Kılıç ve Hanife Engin.

Çekmeköy’de hassas denge Hüseyin Sipahi derken o da geçtiğimiz günlerde yerel basınla özel bir toplantı yaparak, parti ismi vermeden direkt aday olduğunu söyledi. Bizler de bu açıklamaları gündeme taşıdık elbette ve insanlar da ‘hangi partiden’ diye sordu, durdu.. Sipahi’nin o toplantıda söylediği; “İBB Başkanı Sayın İmamoğlu, Türk siyasetinin gelecek 25 yılına damga vurması, ben ve arkadaşlarımın Mart 2024 seçimlerinde elde edeceği başarıya bağlı” sözlerini hatırlayacak olursak hangi partiyi işaret ettiğini anlamak zor olmasa gerek.

Ümraniye’de AK Parti aday adayları; mevcut belediye başkanı İsmet Yıldırım ön planda. CHP’de aday adayları; Sacit Eyüboğlu, Zeynel Kızılkaya, Bulutcan Okuducu, Nihal Mert ve Mehmet Özgür Üreten. Yine Ümranariye’de Yeniden Refah Partisi’nin adayı belli Orçun Şekercioğlu.

Sancaktepe’de Ak Parti aday adayları; mevcut başkan Şeyma Dögücü, Hamdullah Arvas, Veli Arslan, Zeynep Erva Kar, Yüksel Çelik ve Kamil Barkır. CHP aday adayları; Alper Yeğin ve Gazi Karakurt. Meclis üyelikleri için de yüzlerce başvuru yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İlçelerde isimler, listeler uzayıp gidiyor.

Aday adayları neler yapıyor? sorusunun cevabına gelecek olursak. Aday adayları her biri sanki diğerini takip ediyormuş gibi bol bol muhtar ziyaretleri yapıyor, dernekleri geziyor, esnafa selam verip resim çektiriyor, sosyal medyasından paylaşıyor ve biz yerel gazetecilerle kahvaltı programları düzenleyip halka mesajlarını iletiyor. Aday adayları tüm bunları yaparken kulisi de elden bırakmıyor, partisinin bu işlerle ilgili üst düzey yöneticilerine ulaşmak için her yolu deniyor..

Yine her birinin söylemleri üç aşağı beş yukarı benzeşiyor. Hepsi; sosyal belediyecilik diyor, kültür ve spor diyor, sokak hayvanları, ekolojik denge, doğa, şehirleşme, gençlik, sanat, kreş, çocuk, eğitim, sağlık diyor.. Her biri, ‘Bu işi en iyi ben bilirim, ben yaparım, ben çözerim’ diyor ve ekliyor; ‘En iyi ekip bizde, en güzel projeler bizim, en kaliteli programı biz yaptık..’

31 Mart’a giden yolda yerel seçim gündemini, adayların çalışmalarını, fikir, düşünce ve projelerini siz okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç