Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

31 Mart’a bir ay kala sahanın nabzı..

Adım adım 31 Mart seçimlerine yaklaşıyoruz..

Adaylar belli oldu, meclis üyesi listeleri verildi, son rötuşlar yapılıyor, eksikler tamamlanıyor..

AK Parti’nin bölgemizdeki adaylarında Sultanbeyli hariç mevcut belediye başkanları ile devam ediliyor. Üsküdar’da Hilmi Türkmen, Ümraniye’de İsmet Yıldırım, Çekmeköy’de Ahmet Poyraz, Sancaktepe’de Şeyma Döğücü yeniden aday gösterildiler..

AK Parti’nin MHP ile işbirliği Cumhur İttifakı da genel seçimdeki gibi devam ediyor.

Buna karşılık; CHP’nin İYİ Parti, DEVA, Saadet, DP ve Gelecek gibi partilerle yaptığı Millet İttifakı ise bu seçim yok. Herkes “hür” ve “müstakil”..

Hal böyle olunca da ortalık aday doldu. Resmen aday enflasyonu yaşanıyor..

MHP hariç AK Parti, CHP, Yeniden Refah, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek, Demokrat Parti, Zafer hatta Millet Partisi’nin adayları bir bir iniyor sahaya..

Hepsi iddialı, herkes “kazanacağım” diyor..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bile Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a, Buğra Kavuncu’dan Meral Danış Beştaş’a, Aziz Karamahmutoğlu’ndan Mehmet Altınöze, Birol Aydın’dan İdris Şahin’e ve Millet Partisi Hasan Hüsnü Güner’e kadar çok sayıda aday mevcut..

Genel tablo böyle iken gelelim partilerin iç işlerine..

Hem AK Parti, hem CHP hem de diğerlerinde; adaylar ve listeler belirlenirken tatlı bir yarışla başlayan rekabetler o biçim bir çekişme ve kavga gürültülere kadar ulaştı..

AK Parti’de ‘kol kırılır yen içinde kalır’ misali fazla ses çıkmazken, CHP’de bu süreç hayli sancılı geçmeye devam ediyor.

Yer yer istifalara dönüşen tepkiler bir türlü dinmek bilmiyor..

‘Ben yoksam hiçbir şey yok’ mantığındaki bazı kişilerin kırgınlıkları siyasetin en çirkin yüzünü tekrar tekrar gün yüzüne çıkarıyor.

Tüm bu hengameler arasında birlik ve beraberliği sağlamak için mücadele veren belediye başkan adayları bir yandan proje hazırlıyor bir yandan saha çalışmaları yapmaya çalışıyor.

Seçime bir ay kala tahminlerin üzerinde bir kararsız seçmen kitlesi var.

Bu durumda, adayların kendisi önem arz ediyor. Gördüğüm kadarıyla, büyük bir seçmen kitlesi oy tercihini, partiye değil, adaya göre yapacak. O nedenle doğru strateji uygulayan adayın kazanma şansı yüksek olacak!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç