Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI KAPILARINI KİTAPSEVERLERE AÇTI

Ümraniye Belediyesi, kültür ve edebiyat dünyasını aynı çatı altında buluşturmaya

Ümraniye Belediyesi, kültür ve edebiyat dünyasını aynı çatı altında buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 22–30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ümraniye Kitap Fuarı, Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda kitapseverlere 6. kez kapılarını açtı.

“Kitap Vakti Geldi” sloganıyla gerçekleştirilen ve ilçenin kültür takviminde önemli bir yer edinen fuar, bu yıl altıncı kez okurları ağırlıyor. Kentin kültürel hafızasında özel bir yer edinen etkinlik; 100 yayınevi, 250’ye yakın yazar ve on binlerce kitabın buluştuğu geniş bir platform sunuyor.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen tören; İstanbul Valisi Davut Gül, MKYK Üyesi ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, Onur Konuğu Prof. Dr. Nurullah Genç, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Mehmet Burhan Genç, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleşti.

Kitap fuarı; mehter marşı dinletisi sonrasında yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle resmen başladı. Tören sonrasında Başkan Yıldırım ve protokol üyeleri, yayınevi stantlarını gezerek hem yayıncılarla görüştü hem de fuar hazırlıklarında görev alan ekiple sohbet etti.

Açılış konuşmasında MKYK Üyesi ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: “Bugün Ümraniye’ye baktığımızda Ümraniye hem finansın merkezi, hem kültürün merkezi, hem de İstanbul’da her yönüyle yeni bir şehir, parlayan bir yıldız gibi ortaya çıkıyor. Bunda en büyük katkı, yöneticisinin bir derdi olmasıdır. Ümraniye için dertlenen, 2019’dan itibaren de gecesi gündüzü, işi gücü Ümraniye olan değerli Başkanımız İsmet Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Biz, okumanın ne anlama geldiğini bilen bir medeniyetiz. Bugün, bu kitap fuarında düşünceyi, dili, kalemi, yazıyı ve kitabı bir araya getiren çok değerli kalem, fikir ve düşünce erbabı var. Kültür, bizim anlam haritamızı oluşturur. O yüzden bugün en çok kitaba ihtiyacımız var” dedi.

Açılış konuşmasında Başkan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Ümraniye Kitap Fuarı’nın altıncısında siz değerli kitapseverlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kitap, bir şehre ruh ve kimlik kazandıran en önemli kültür unsurlarından biridir. Bu fuar sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm hemşehrilerimiz edebiyatla iç içe bir atmosferde buluşuyor. Her geçen yıl büyüyen bu kültür şölenine katkı sunan tüm yayınevlerine, yazarlarımıza ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Fuarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Fuar Programı ve Etkinlikler

Dokuz gün sürecek olan fuarda; söyleşiler, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve çeşitli kültürel programlarla dopdolu bir içerik ziyaretçilere sunuluyor. Bu yılın onur konuğu, Türk edebiyatının usta kalemi Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Açılışta kısa bir konuşma yapan Genç, programın devamında düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

Kente Kültürel Bir Soluk

Ümraniye Kitap Fuarı; her yaş grubundan okuru kültür, sanat ve düşünce dünyasının önemli isimleriyle buluşturarak İstanbul’un kültürel hayatına yeni bir soluk kazandırmaya devam ediyor. Altı yıldır devam ederek geleneksel hale gelen etkinlik, Ümraniye’nin kültür vizyonunu güçlendiren önemli organizasyonlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Reklamı Geç