Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

AK PARTİ TEMAYÜL CHP ÖN SEÇİM…

kenanyeniSokakta her ne kadar tam anlamıyla bir seçim havası olmasa da bu kez ortalık daha da hareketli. Çünkü aday adayı bolluğu var ve iktidar ile ana muhalefet adayları sınavdan sınava koşuyor. MHP’de de aday adayı başvuruları tamamlandı.

Ak Parti adayları temayül sonrası her ne kadar biraz yatış pozisyonuna geçseler de mülakatlar, ön yoklamalar, vs. çalışmaları alttan alttan sürüyor. Genel merkez tarafından ilde oluşturulan kurul yüzlerce aday adayını bir bir inceliyor.

Ak Parti’de temayül sonuçlarına göre; Sancaktepe, Beykoz, Ataşehir ve Üsküdar eski ilçe başkanlarının ilk sıralarda yer almaları bu kez bir ilçe başkanının kesin aday olacağını gözler önüne serdi.

Ana muhalefet CHP’de ise aday adayları deyim yerindeyse iyi ter döküyorlar. 29 Mart’ta ön seçim var. CHP’nin üyeleri vekil adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek. Hem de seçim kurulu denetimde. Yani sandıktan çıkacak olan ilk 10 isim direk listenin başına…

CHP’de heyecanlı bir yarış var. Kimi aday adayları SMS’lerle üyeyi adeta bıktırmışken kimisi de gerçekten halkın arasına karışmış ve gecesini gündüzüne katmış durumda. CHP’li üye kendisini bıktıran SMS aday adaylarına itibar etmeyeceğini açık açık söylüyor.

CHP’li üye başka şeyler de söylüyor. Mesela, “Aday adayı olan bu kişiler 29 Mart’taki ön seçimden sonra da kavga etmeden aynı şekilde parti için çalışacaklar mı veyahut seçimden sonra da parti üyelerini böyle her gün hatırlayıp mesaj atacaklar mı?” diye soruyor.

MHP’de de adaylık başvuruları 18 Mart itibarı ile tamamlandı. Tabanın sesine göre hareket etmesi beklenen genel merkez, yapacağı ön yoklama ve araştırmalar neticesinde adaylarını belirleyecek. MHP tabanı ve ülkücü camianın istediği isimler belli…

Ne diyelim; iyi olan, hak eden, emek veren ve gerçekten halk adamı olanlar kazansın. Sözüm iktidar, ana muhalefet ve tüm partiler için de geçerlidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç