Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKŞENER, ÇEKMEKÖY’DE ESNAFA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ..

Haftanın son iş gününü

Haftanın son iş gününü İstanbul Anadolu yakasına ayıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli’de esnaf ziyaretleri yaparak halkın nabzını tuttu. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç ve partililerle birlikte Taşdelen’de esnafa bir dokunan Akşener, bin ah işitti. 50 metrelik mesafeyi 2 saatte gezebilen Akşener’e bölge halkının yoğun ilgisi vardı.

Yurdun dört bir yanında esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşın talep ve beklentilerini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul Anadolu yakasında Çekmeköy, Sancaktepe ve Çekmeköy’deydi. PM Üyeleri, Milletvekilleri, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç ve binlerce partilinin katıldığı Akşener’in Taşdelen programına İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Taşdelen’de 50 metrelik mesafeyi 2 saatte gezebilen Akşener’e bölge halkının yoğun ilgisi vardı. ‘Başbakan Akşener’ sloganları ile karşılanan Akşener, esnafa bir dokundu bin ah işitti. Beyaz eşyacı, eczane, züccaciye, kafe, restoran gibi yerleri ziyaret ederek işyeri sahipleri ve çalışanları ile sohbet eden Akşener, “Bu ziyaretlerimde ne başka partiyi yererim ne de kendi partimi överim. Seçim zamanı elbette sizlerin oylarına talip olurum ancak şimdi buraya sizleri dinlemek için geldim” dedi.

Fahiş derecede yüksek kiralar, arttıkça artan vergiler, alım gücü düştüğü için kesilen işler ve dibe vuran cirolardan yana dert yanan Taşdelen esnafı, “Kapatıp gideceğiz ama o bile büyük bir maliyet yüklüyor bize” şeklinde serzenişte bulundular. İşyerlerinde çalışan bir çok personelin atanamayan öğretmenlerden oluştuğu görülen ziyaretlerde bazı gençler, evlenip yuva kurmaktan vazgeçtiklerini, evli olanlar da çocuk yapmaktan bile kaçındıklarını dile getirdiler. “Nasıl evlenelim, nasıl yuva kurup, çoluk çocuğa karışalım” diye soran bazı mağaza çalışanları, Akşener’in, “5 yıl sonrasını nasıl hayal ediyorsunuz?” sorusuna ise “Ne 5 yıl sonrası biz yarını bile düşünemiyoruz” şeklinde cevap verdiler.

Bir pastaneye giren Akşener’e esnaf, “Burası bir fabrika değil, küçük bir işletme. Buraya 50 bin lira elektrik faturası geliyor. Biz artık ne yapacağımıza şaşırdık. Şu an dükkanım ilanda. Devretmeye çalışıyorum. Altından kalkamıyorum. Battık, bittik” diye dert yandı. Bir beyaz eşya mağazasında ise esnaf; “Türkiye’nin en büyük problemi gençlerimiz. Gençlerimizin geleceğini düzeltmemiz lazım. Burada çalışan arkadaşlarımızın her ikisi de üniversite mezunu pırıl pırıl gençler. Biri tarih öğretmeni, diğeri gazeteci. Sizden ricam 2023 yılında böyle bir ufuk açmanız” dedi.

“Gönlümüzden geçen bir aday tercihi ile seçimleri kazanın ve ülkenin ekonomik gidişatını toparlayın” diye seslenen esnafa cevap veren Akşener, “Gönlünüzden geçen ismin olması için ben adaylıktan geçip başbakanlığı tercih ettim. Daha ne yapayım” diye esprili sözlerle yanıt verdi.

MUHTARLAR, İBB’DEN YAPTIKLARI TALEBİ AKŞENER’E DE İLETTİLER..

Akşener, esnaf ziyareti programında Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik, Taşdelen Muhtarı Serdar Karaman ve Kirazlıdere Muhtarı Orkun Karakaya’nın taleplerini de dinledi. Sultançiftliği Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan İBB’ye ait yaklaşık 17 bin metrekare boş arsanın okul, kreş, spor salonu, park, yeşil alan, yüzme havuzu vb. etkinlik alanları yapılması hususunda büyükşehir belediyesine yaptıkları talebi bir kez de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ileten Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik, “Bizler mahalle ve bölge halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda 2 binin üzerinde mektupla konuyu büyükşehir belediyemize ilettik. Sizden ricamız konunun takipçisi olmanız ve talebin yerine getirilmesi noktasında sürecin hızlanması için İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile girişimlerde bulunmanız” dedi. Muhtar Engin Çelik’in sunduğu mavi kapaklı dosyayı kabul eden Akşener, konunun takipçisi olacağını söyledi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, daha sonra Sancaktepe ve Sultanbeyli’de esnaf ziyaretleri ile programına devam etti.

Reklamı Geç