Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALPER YEĞİN VE ÜNLÜ; “SORUMLULAR MUTLAKA HESAP VERMELİ”

Sancaktepe’de 3 kardeşin cesedinin

Sancaktepe’de 3 kardeşin cesedinin bulunduğu inşaatın, Sancaktepe Belediyesi’nin inşa etmek üzere Temmuz ayında temelini attığı Birlik Cemevi şantiyesi olduğu ortaya çıktı. Son yağışlardan sonra temeli suyla dolan inşaat alanında ihmaller zinciri iddialarına Belediye Başkan Aday Adayı Alper Yeğin’den çok sert açıklamalar geldi. Alper Yeğin, “Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve sorumlular mutlaka hesap verecekler” derken, CHP Meclis Üyesi İlknur Ünlü de, “Derhal görevlerinden istifa etmeliler” dedi.

Sancaktepe’de 2 gündür kayıp olan 3 kardeşin cansız bedeni, Hilal Mahallesi Gülpembe Sokak’ta bir inşaatın su dolu temelinde bulundu. Olayla ilgili savcılıksoruşturma başlatıldı. Acı olayın,  Sancaktepe Belediyesi ve İstanbul Valiliği işbirliği ile ortaklaşa inşa edilen Birlik Cemevi projesinin şantiyesinde meydana geldiği ortaya çıktı. Acı olayın ardından dün 3 kardeşin cansız bedenleri gözyaşları içinde toprağa verildi. Yaşanan ihmaller zincirine tepkiler dinmiyor.

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Alper Yeğin, “Sancaktepe, Hilal Mahallesi’nde 3 yavrumuzun hayatını kaybettiği inşaat bir şahsa ait olsaydı; inşaatın sahibi şu an gözaltında olacaktı ve ihmalinden dolayı hesap sorulacaktı. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve sorumlular hesap verecekler, hiçbir bahane ve kuşatılmış yargı bu konuyu sıradan bir hale getiremez” dedi.

CHP Meclis Üyesi ve aynı zamanda A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı İlknur Ünlü de yaptığı açıklamada; “3 yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve acıyı kalbinin en derin köşesinde hisseden tüm yurttaşlarımızın başı sağ olsun. Çocuklarımızın cansız bedenin bulunduğu alanda, bir iş güvenliği uzmanı olarak yaptığım incelemede; inşaat çevresinin güvenli bir biçimde kapatılmadığını, bir çocuğun hatta bir yetişkinin rahatlıkla geçebileceği şekilde açıklıklar olduğu, aydınlatmanın olmadığı, iş güvenliği uyarı tabelaları ve inşaat yüklenicisine ait hiç bir levhanın bulunmadığı, kazı alanın suyla dolu olduğunu ve çevredeki yurttaşlarla yaptığımız sohbetlerde güvenlik görevlisinin dahi olmadığı tam bir ihmaller zincirinin yaşandığını gördüm. Durumun her yönüyle araştırılması akabinde savcılık soruşturması ve adli tıp raporun kamuoyuna açıklanarak bilgi verilmesini kamu adına bekliyoruz. Bu süre zarfında yer sahibi olan ve ihmal ve sorumluluklarını kabul etmeyen ancak ihmaller zincirinin yaşandığı olayla alakalı olarak başta Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve sorumluluğu olan tüm kamu görevlilerinin görevlerinden istifa ederek, hesap vermelerini bekliyoruz” dedi.

Reklamı Geç